Máltai ifjúsági önkéntes tábor


2019-06-30 22:30:49  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Máltai ifjúsági önkéntes tábor főképe
Az Esterházy-kastély volt a központi helyszíne a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Pápai csoportja ifjúsági önkéntes táborának. Az ötven fiatal részvételével az elmúlt héten megrendezett tábor a szórakoztató programok mellett lehetőséget nyújtott az önkénteskedéssel, a Máltai Szeretetszolgálat tevékenységével való ismerkedésre is.  A tábor első napján az ismerkedésé volt a főszerep. A zömmel 13-14 éves fiatalok különféle játékos foglalkozások segítségével ismerkedhettek meg egymással, emellett kézműves foglalkozás, bringó-hintózás és a kastély gyermekbirodalma is várta őket.  Kedden a segítés egy speciális formájával, az elsősegélynyújtással és az újraélesztéssel ismerkedhettek meg a fiatalok. A Máltai Mentőszolgálat munkatársai a délelőtt folyamán az elméleti tudnivalókat ismertették a táborozókkal, délután pedig a gyakorlatban is megtanították a legfontosabb tennivalókat. A képzés elvégzéséről minden résztvevő tanúsítványt kapott. Szerdán délelőtt a kastély különböző programjain vehettek részt a táborozók, majd délután dr. Áldozó Tamás polgármester tartott előadást az önkéntességről. A városvezető szólt a Teuton Lovagrendben végzett feladatáról, az ennek kapcsán a Máltai Szeretetszolgálattal kialakított együttműködésről, illetve arról is, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a különféle civilszervezetek a város életében. A polgármester a beszélgetés során közös önkéntes akcióra is hívta a fiatalokat. Csütörtökön reggel Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes tartott előadást az internet veszélyeiről, illetve arról, hogy strandolás idején hogyan vigyázhatunk értékeinkre. A fiatalok ezután a kastély nyújtotta programokon vettek részt, délután pedig ellátogattak a szeretetszolgálat Eötvös utcai Ifjúsági Centrumába, ahol megismerkedhettek az Ifjúsági Csoportot is magába foglaló Kultúr-Kuckó Programmal.  A tábor zárónapjának reggelén a táborozók maguk is önkénteskedhettek. A Pápai Rendőrkapitányság étékeik megőrzésére figyelmeztető szórólapjait osztogatták a várkerti, illetve a Várkertfürdőnél lévő parkolókban, illetve kerékpárosok számára készült tájékoztató kiadványt osztottak a Gróf úti kerékpárúton közlekedőknek. A fiatalok ezt követően kisfilmek segítségével tekinthettek be a Máltai Szeretetszolgálat mindennapjaiba, délután pedig személyre szóló üzeneteket írtak egymásnak búcsúzóul.  A táborozók a pénteki nap délutánján nem örökre búcsúztak egymástól. Mostantól a szeretetszolgálat Ifjúsági Csoportjának összejövetelein találkozhatnak. 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-17 21:15:39

Karácsonyi teadélután a Weöresben


ajánlott cikk főképe

2019-12-13 18:14:52

Átadták a Mosolydobozokat


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 12:41:03

Jótékonysági koncert az evangélikus templomért


ajánlott cikk főképe

2019-09-18 21:36:59

A petőfisek nyerték meg a városi honvédelmi vetélkedőt


PÁPA időjárás