Megkezdődött a Korvin-Korona csomópont átépítése


2019-07-01 09:28:23  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött a Korvin-Korona csomópont átépítése főképe
Ma reggel lezárták a Korvin utca-Korona utca kereszteződést, a kivitelező megkezdte a csomópont átépítését, körforgalommá alakítását és az ehhez szükséges gázközmű kiváltást. Vörös Lászlótól, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a gázszolgáltató előírása szerint nem maradhat gázvezeték az új burkolat alatt, így azt ki kell cserélni. Az új vezeték nem az útburkolat alatt fut majd és védőcsőbe kerül. Ezt a munkát nem a Boroszlán Zrt. végzi, hanem az E-on Gáz minősített alvállalkozója. Ez a munka kezdődött meg ma reggel.

-Ehhez teljesen le kellett zárni a Korona-Korvin utcai csomópontot, mert a technológia szerint nyílt árokban kell a gázvezetéket lefektetni és azt a gáz alá helyezésig betakarni nem lehet. A gázvezeték kiváltás egy hónapot fog igénybe venni, a konkrét kivitelezés ideje körülbelül 5-10 munkanap, de sok előírást kell ezzel kapcsolatban betartani, amihez szükséges ez az időtartam. Ilyen például a nyílt árkos szemle, a nyomáspróba, a különböző felmérések, emiatt lesznek olyan időszakok, amikor munkavégzés látszik a területen, de olyan is, amikor látszólag nem történik semmi - közölte a vezérigazgató.
A kivitelező megkezdte a csomópont átépítését

Mindemellett a Boroszlán Zrt. a következő hetekben folytatja a Korvin utca alsó szakaszán a járdaépítést, alépítményeket alakítanak ki, megépítik a szegélyeket és elvégeznek minden munkát, amit a gázvezeték cserével párhuzamosan meg lehet tenni. Mint arról már korábban hírt adtunk, a kereszteződés kis körforgalommá alakul át, mely várhatóan gyorsítja és biztonságosabbá teszi a csomóponton való áthaladást. A gázvezeték építést követően lehet véglegesen kialakítani ezt a csomópontot, ami újabb egy hónapot vesz igénybe. Mindezek figyelembevételével, a tervek szerint nyár végére fejeződnek be a munkálatok.

Vörös László vezérigazgató és Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője arra hívta fel a figyelmet, az építkezés jelentős forgalomkorlátozással jár, amit mindenkinek be kell tartania.  Ma reggeltől a Korvin utca és a Korona utca kereszteződésének átépítése idejére a kivitelező teljes keresztmetszetben lezárta a csomópontot. A csomóponton áthaladni nem lehet! A Celli út irányából a forgalom a Honvéd utcáig haladhat be szabadon, az óvodához és a Korona utca felől a 32. számú társasházhoz a megközelíthetőség célforgalomban biztosított. Az Irhás utca továbbra is zsákutcaként üzemel. A Zárda utca felől behajtás csak célforgalomban a Bástya lakótelep felé, illetve a szaküzletekig lehetséges. Az Egressy Béni utcára nyíló garázsok és a parkolók megközelítésére a Zárda utca felől az Erkel-iskola udvarán keresztül van lehetőség, kizárólag csak az itt lakók számára.
Az Egressy Béni utcára nyíló garázsok és a parkolók megközelítésére a Zárda utca felől az Erkel-iskola udvarán keresztül lesz lehetőség

Az önkormányzat és a kivitelező minden közlekedőt arra kér, hogy a megváltozott forgalmi helyzetre tekintettel rendkívül körültekintően, a KRESZ szabályainak tiszteletben tartásával közlekedjen és a forgalomkorlátozásokat tartsa be. A munkaterületre történő behajtás nem csak tilos, de rendkívül balesetveszélyes is!

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet