Túlnőtt növények akadályozzák a hulladékszállítást


2019-07-02 22:26:49  | cikk: HuHa  | 


Túlnőtt növények akadályozzák a hulladékszállítást főképe
Nincs könnyű dolga a Közszolg Kft. munkatársainak az Öreghegyben, Kishegyben és Törzsökhegyben. Nemcsak a szűk utak nehezítik a hulladékgyűjtő jármű közlekedését, több helyen az ingatlanokról kilógó növényzet szinte lehetetlenné teszi az autó elhaladását, sőt a dolgozók testi épségét is veszélyezteti, a járművek karosszériáját pedig megrongálja.
Mészáros Csaba ügyvezető (jobbra) és Tóth Judit környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási vezető

A Közszolg Kft. ezért a lakosság közreműködését kéri a hulladékszállítás zavartalan elvégzéséhez.
-Minden évben visszatérő probléma, hogy tavasszal és nyáron a növényzet intenzív növekedése azt eredményezi, hogy a szűk utakat szegélyező ingatlanokról a fák és a fás szárú növények ágai erősen belógnak az útra - magyarázta Mészáros Csaba ügyvezető a problémát. Hozzátette, a növények sérülést okoznak a járműveken, a visszacsapódó ágak pedig balesetveszélyesek a személyzet számára.
-Azt kérjük az itt élőktől, hogy tartsák karban az ingatlanjukon lévő növényeket, és a gépjárművek elhaladására szolgáló közterületet, utat hagyják szabadon - mondta el hírportálunknak.
Az útra kilógó növények a jármű közlekedését akadályozzák, az ágak sérülést okoznak

Ilyen problémával egyébként több hegyi úton is találkoznak a Közszolg Kft. munkatársai - tudtuk meg, többek között a Kishegyi, Malom, Paprika, Gödrös, Birsalma, Ribizli úton, a Felső úton, az Eperfa, Orgona, Kishegyi úton, a Lila Akác közben, a Kadarka, Rizling és Igali úton.
Mészáros Csaba arról is szólt, a probléma megoldására a Városgondnokság segítségét is kérték. Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, a közterület felügyelet munkatársai a hegyi utakat bejárva értesítették az érintett ingatlanhasználókat a problémáról és kérték a növényzet rendezését. Mint megtudtuk, néhány helyen a tulajdonosok már gondoskodtak is az útra belógó fák karbantartásáról. A Közszolg Kft. ügyvezetője, minden érintett ingatlanhasználótól ezt a segítő együttműködést kérte a közszolgáltatás elvégezhetőségének biztosításához.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-08-13 21:46:39

A 120 éve elhunyt Bánóczy Pálra emlékeztek a városbarátok


ajánlott cikk főképe

2019-10-14 02:57:56

Dr. Áldozó Tamás: végtelenül megtisztelő, hogy 8 év után újabb öt évre én vagyok a város polgármestere


ajánlott cikk főképe

2019-10-20 20:58:43

25 éves a nőszövetség


ajánlott cikk főképe

2019-11-10 23:51:34

Jó programok, rossz időjárás az újbor ünnepén


PÁPA időjárás