Nincs veszélyben a tapolcafői vízbázis


2019-07-03 11:48:36  | cikk: HuHa  | 


Nincs veszélyben a tapolcafői vízbázis főképe
Grőber Attila, a Jobbik, a DK és az MSZP polgármester jelöltje, valamint Süle Zsolt önkormányzati képviselő hétfői sajtótájékoztatója kapcsán hírportálunk megkereste a Tapolcafői Téglaipari Kft. tevékenységének ellenőrzésére jogosult hatóságot, a Veszprém Megyei Kormányhivatalt, hogy tájékoztatást kapjunk a telepen végzett hulladéklerakás jogszerűségéről. A kormányhivataltól azt a tájékoztatást kaptuk, „a Tapolcafői Téglaipari Kft. részére az engedélyben meghatározott mennyiségű, nem veszélyes hulladék hasznosítására állított ki 2018. november 29-étől hatályos hulladékgazdálkodási engedélyt a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A Kft. korábban is rendelkezett hulladékgazdálkodási engedéllyel”.

A kormányhivatal, feltett kérdésünkre, miszerint veszélyezteti-e a tapolcafői vízbázist a telepen végzett tevékenység az alábbi választ adta: Az engedélyezett tevékenység a bemutatott térképek alapján az érintett terület üzemelő vagy távlati vízbázis védőterületét nem érinti.

Válaszukban arról is kaptunk információt, hogy „a Veszprém Megyei Kormányhivatal az elmúlt fél évben háromszor tartott ellenőrzést és helyszíni szemlét, melynek során környezetvédelmet, növény és talajvédelmet érintő szabálytalanságot nem tárt fel. A tájrendezés végrehajtására vonatkozóan a kormányhivatal bányászati osztályának helyszíni ellenőrzése során megállapította, hogy a tájrendezést egy részen nem a bányafelügyeleti engedélynek megfelelően végezték, a szabálytalanul végzett tájrendezést felfüggesztette, illetve csak a hatályos engedélyek szerinti tájrendezési tevékenység végzését engedélyezte.”

A témával kapcsolatban Pápa város polgármestere az alábbi közleményt juttatta el hírportálunknak:

A tapolcafői telepen folyó tevékenység a vízbázist és az ivóvíz szolgáltatást nem veszélyezteti, ezt a tényt a kormányhivatal ellenőrzésre jogosult szervei ismételten megállapították. Ezek a vizsgálatok többek között polgármesteri és országgyűlési képviselői kezdeményezésre történtek.
Visszautasítjuk Grőber Attila, a Jobbik és az MSZP közös polgármesterjelöltje, valamint Süle Zsolt által megfogalmazott félelemkeltésre alkalmas felvetéseket a tapolcafői hulladéklerakással kapcsolatban. A sajtótájékoztatón egyrészt kijelentették, hogy nincs szó jogszerűtlen tevékenységről, ugyanakkor a kérdések özönével azt sugallják, hogy mégiscsak környezetszennyezés zajlik a telepen.
A jegyző tájékoztatása szerint, a polgármesteri hivatalba hivatalos lakossági bejelentés és észrevétel a mai napig nem érkezett az üggyel kapcsolatban.
Fontosnak tartjuk, hogy a tevékenységgel kapcsolatos információk a legnagyobb nyilvánosságot kapják, de ennek a nyilvánosságnak nem lehet része a negatív hangulatkeltés, a gyűlölet- és a félelemkeltés.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-23 18:24:01

Egy hét múlva strandolhatunk!


ajánlott cikk főképe

2020-03-23 17:43:33

Március végére elkészülhet a Szent István úti járdafelújítás


ajánlott cikk főképe

2020-02-28 10:19:23

Zongorilla farsang a zeneiskolában


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 21:38:52

Zárt kapuk, nyitott szívek