Megérkeztek a voluták a kastélykerítésre


2019-07-04 15:41:40  | cikk: HuHa  | 


Megérkeztek a voluták a kastélykerítésre főképe
Újabb kerítéselemek kerültek a helyükre az Esterházy-kastélynál: megérkezett és helyére került a két voluta. A stokkolt műkőből kézi megmunkálással készült csigavonal díszítésű kerítéselem egy-egy darabja közel 1000 kilogramm, a szakemberek daruval emelték a talapzatukra őket a két kerítéstartó oszlop mellé. Ezek a díszítőelemek is ugyanolyanok, mint amiket az egykori kerítésen láthattak elődeink.
Ilyen volt 1904-ben (kép: Jókai Mór Városi Könyvtár)

A kerítésépítési munkálatok az építmény többi részén is folyamatosan haladnak és információink szerint hamarosan megérkeznek a kerítés kovácsoltvas elemei is.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet