Operettdallamok szárnyán


2019-07-08 22:10:22  | cikk: ha  | 


Operettdallamok szárnyán főképe

A nyárestéknek varázslatos hangulatuk van. Főként, ha a kellemes idő jó programmal társul. Az Esterházy-kastély szabadtéri színpadi programsorozatának második alkalmánál is adottak voltak felvételek a jó hangulathoz. Igaz, vasárnap Pápa felett is átvonult egy frissítő eső, de a szervezők kicsit későbbi kezdéssel kezelték a problémát, rendbehozták a helyszínt, letörölték a székeket, s aztán a közönség a szép naplementében gyönyörködve hallgathatta a népszerű operettmelódiákat.

Az eső nem mosta el az előadást, csak enyhítette a hőséget

A második alkalom ugyanis az operett kedvelőinek szólt, azoknak, akik a több száz éve töretlenül népszerű műfaj rajongói. Olyan mesterek tették halhatatlanná az operettet, mint Lehár Ferenc, Kálmán Imre vagy Huszka Jenő. Fülbemászó dallamaival a zene határokon átívelő nyelvén mesél nekünk, boldogságról, intrikákról, félreértésekről, s mindannyiunk vágyáról, a beteljesülő szerelemről. Ebbe a különleges világba repítette a pápai közönséget Blaskó Bernadett, Csonka Zsuzsanna, Czető Roland, Gróf Gréti és Domoszlai Sándor. Az előadásban közreműködtek az Operettszínház és az Operaház táncművészei.

Blaskó Bernadett állította össze a műsort

Blaskó Bernadett primadonna elmondta, hogy már gyermekkorában elköteleződött a műfaj mellett, elvarázsolták a szép ruhák, a melódiák, a csillogás. Németh Marika volt a példaképe, sokat hallgatta, s az ő hatásásra választotta ezt a világot. Mára már a legismertebb és a legfoglalkoztatottabb operettprimadonnák egyike. A kitartás és a türelem fontos ahhoz, hogy valaki ezen a pályán boldoguljon, mondta.

A tánckar színesítette az előadást

A pápai műsor teljesen egyedi összeállítás volt, külön az Esterházy-kastély kérésére válogatták a dalokat, többek közt a Lili bárónőből, a Csárdáskirálynőből, A víg özvegyből - kicsit másként. Az volt a cél ugyanis, hogy amellett, hogy ismerős, örökzöld dallamokat adnak elő, a műsorban jelenetek is helyet kapjanak. Ezek a metszetek tették egyedivé a műsort, mondta Blaskó Bernadett. Az operett műfaji sajátosságából adódóan a kiragadott részletek önmagukban is megállták helyüket, érthetőek voltak. Így a gálaműsorok új változatát mutatták be Pápán a művészek - nagy sikerrel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-23 20:30:12

On-line vállalkozói fórum a paktum projektben


ajánlott cikk főképe

2020-07-06 15:44:24

Csontozómunkás képzés Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 10:51:42

Koszorúzással tisztelgett a város a 48-as hősök emléke előtt


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 22:12:01

Elkészült a víztorony tetőszigetelése