Közlekedés biztonság az óvodában


2019-07-09 08:49:17  | cikk:  | 


Közlekedés biztonság az óvodában főképe
A pápai rendőrök a takácsi óvoda növendékeinek tartottak előadást a közlekedés alapvető szabályairól.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa a takácsi Bóbita Óvodában tartott közlekedésbiztonsági foglalkozást 2019. július 8-án délelőtt. A program során a gyerekek a gyalogos és kerékpáros közlekedés, valamint a személyautóban történő utazás legfontosabb szabályairól kaptak tájékoztatást. Egy mágneses oktató tábla segítségével a rendőr bemutatta a kerékpár kötelező tartozékainak helyes használatát és kitért a biciklizés során ajánlott védőfelszerelések használatára és fontosságára is. Elmondta az óvodásoknak, hogy a kerékpáros sisak nem kötelező, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor. Hangsúlyozta azt is, hogy a megfelelő védelem érdekében figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére.

Az elsajátított ismereteket később önállóan mutathatták be a táblán a növendékek, a feladatokat jól végrehajtók ajándékot kaptak.

Ezt követően az intézmény udvarán felállított KRESZ pályát vették birtokba a gyerekek lábbal hajtós kismotorral. Az útvonalat gyalogos-átkelőhely és KRESZ tábla is nehezítette, a pályán esetenként az előttük áthaladó gyalogosoknak is elsőbbséget kellett adniuk.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési őrizetbe vettek egy 52 éves pápai férfit.

A helyi körzeti megbízottak 2019. május 19-én 11 óra körül Ugod belterületén igazoltattak egy motorkerékpárral közlekedő 52 éves pápai lakost. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott...

2019-05-20 14:43:49

Eltiltás hatálya alatt, ittasan vezetett


A pápai járőrök 2019. július 12-én az esti órákban Pápa belterületén, majd pár órával később Nemesgörzsöny utcáin tartottak álló ellenőrzést.

A megállított járművezetőkkel szemben a rendőrök minden esetben alkoholszondás ellenőrzést tartottak, mely három esetben pozitív eredménnyel...

2019-07-16 11:46:32

A pápai rendőrök három ittas sofőrt is elfogtak a hétvégén


ajánlott cikk főképe

2019-07-17 14:08:33

A nyaralók biztonságáért


ajánlott cikk főképe

2019-08-21 15:04:24

Rongálás elkövetőjét keressük


PÁPA időjárás