Utazó digitális élményközpont a könyvtárban


2019-07-10 08:58:52  | cikk: Babos Petra  | 


Utazó digitális élményközpont a könyvtárban főképe
A Digitális Jólét Program keretében a Jókai Mór Városi Könyvtárban az érdeklődők megismerkedhettek a 3D-s nyomtatóval és a LEGO robotokkal. Polovitzerné Antal Mónika, könyvtáros, DJP mentor elmondta, tavaly óta a pápai könyvtár is digitális jólét pontként működik, így adódott a lehetőség, hogy az Utazó Digitális Élményközpont városunkba is ellátogatott.
-Tavaly eszközöket kaptunk, laptopot, tabletet, okos telefonokat, akkor épült ki az udvaron is a wifi rendszer, valamint 65 év felettiek számára tudtunk számítógépes oktatást biztosítani. Ez most új eleme a programnak, hogy az érdeklődők a 3D-s nyomtatóval és a LEGO robotokkal ismerkedhettek - tette hozzá a DJP mentor.
Balastyán Mihály, a DJP alkalmazottja elmondta, az Utazó Élményközpont az egész országot bejárja.
-Egy héten egy megyébe, 4-5 helyszínnel, s nemcsak nagyobb városokba, gyakran megyünk kisebb községekbe is. Az országban jelenleg 1600 DJP van, s mi az összesbe el fogunk menni, összesen 10 utazó csapattal. Reméljük, nagy érdeklődés övezi majd a programot - tudtuk meg a DJP alkalmazottjától, aki elmondta, 3D-s nyomtatóval, AC távirányítós autóval, LEGO robottal ismerkedhettek meg a gyerekek, de a jövőben drón is lesz az előadásokon.
-A mai világban már ott tartunk, hogy a 3D-s nyomtatást kibővítették, és már nemcsak műanyagra, hanem betonnal, fémmel, sejtekkel, ételekkel lehet nyomtatni. A gép már bármit el tud készíteni, csak le kell modellezni. Például, ha az utcán találunk fémhulladékot, beledobjuk csak a gépbe, s már nyomtathatunk is vele - tette hozzá a fiatalember.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-28 12:23:56

Megújul a Március 15. téri buszmegálló


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 11:48:37

Nyolc új lakót fogad az ESZI a kórházból


ajánlott cikk főképe

2020-05-18 13:26:28

Húsz százalékos az óvodai kihasználtság


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 21:32:45

Településkapuk és lámpás kereszteződés