Ismét itt a Parádé ideje


2019-07-10 21:52:55  | cikk: ha  | 


Ismét itt a Parádé ideje főképe

Július 12-13-án ismét Pegaus Parádé Pápán. A 14. gyermekfesztivál ezúttal a népmesék jegyében szervezett programokkal várja az érdeklődőket, bábszínházzal, koncerttel, táncházzal, játszóházakkal, színes kavalkáddal - ahogy ez lenni szokott. Végh Zsolt ügyvezető elmondta, hogy a magyar népmesék világa minden évben visszaköszön a bérletes előadásokban is, hisz ezeknek a történeteknek a tisztasága, tanulsága, humora, mélyre nyúló, mégis érthető és érezhető gyökerei utat találnak a gyerekekhez ma is.

A Pegazus Parádé idén is péntek délután kezdődik. A Pegazus Színházban előzetes bejelentkezés után megtekinthető A csillagszemű juhász, ugyanitt kóstolgató és népi eszközök kiállítása lesz. Aztán a hagyományos esti program 20.30-kor indul a Várkertben, természetesen a népmesék jegyében állt össze a műsor, melyhez táncház is kapcsolódik Kondics Gergely vezetésével. A tűzzsonglőrök sem hiányozhatnak az este kínálatából, majd a koronát az éjszakai játékos ügyességi és bátorságpróba teszi fel a napra.

Szombat délelőtt 9 órakor van a gyülekező a Fő téren, majd a gyerekek közösen vonulnak le a Pegazus Színház művészeivel a Várkertbe, ahol 10 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó. Természetesen felcsendül a már jól ismert dal is, ami nélkül elképzelhetetlen ez a fesztivál, az "Itt a parádé ideje...". Aztán lesz koncert a Csurgó zenekarral, tánc, mulatság, játék, délután 14 órakor pedig Berecz András Kossuth-díjas mesemondó mesél majd. Utána hétpróba és játék zárja a fesztivált.

A szervezők remélik, hogy az időjárás is a fesztiválozókkal tart, ám ha mégis eleredne az eső, a Pegazus Színházban tartják meg a szombati programokat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-05 16:50:08

A pénzügyi biztonságról a pénzügyi és vállalkozói témahéten


ajánlott cikk főképe

2020-02-16 20:53:40

Itt a farsang áll a bál...


ajánlott cikk főképe

2020-01-30 12:38:51

A katolikus Pápa - pápai katolikusok - Beszélgetések az Esterházy-kastélyban


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 20:50:33

Megkezdődött a kivitelezés a Külső-Várkertben