Megérkezett Kínába a városi delegáció


2019-07-15 12:12:30  | cikk: HuHa  | 


Megérkezett Kínába a városi delegáció főképe
Vasárnap reggel indult Yiwuba a négytagú önkormányzati delegáció, hogy eleget tegyen a kínai település meghívásának. A küldöttség éjjel érkezett meg Sanghajba, majd onnan vonattal utazott tovább Yiwuba. Dr. Áldozó Tamás polgármester, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Rádi Róbert, a VFT. Kft. ügyvezetője és Császár Endre önkormányzati képviselő ezekben az órákban a vásárváros cégeinél tesz látogatást. Jártak már a vásárvárost üzemeltető CCCI társaságnál, ahol a Chi Fu és a CCCI megállapodást írt alá - ezt a pápai polgármester is megerősítette aláírásával -, részt vettek a Pápai Hús és a Hua Tong Group tárgyalásán, melyen szándéknyilatkozatot írtak alá a felek a jövőbeni együttműködésről, majd helyi idő szerint 17 órakor találkoznak a városi önkormányzat képviselőivel.
Sanghajig repülővel, onnan vonattal utaztak Yiwuba

A polgármestert elutazása előtt kérdeztük a kínai látogatás céljairól. Áldozó Tamás felidézte, tavasszal a Chi Fu csoport tulajdonosa, Frank Liu járt Pápán egy üzletemberekből, befektetőkből álló delegációval, akkor hozta a meghívólevelet Yiwu településről, mely egy városok közötti együttműködés kialakítását kezdeményezte Pápa városával.
-A látogatásnak több célja van, meghívónk Yiwu város külügyi hivatala és a Chi Fu csoport maga, amely a pápai befektetéseket, ipari parki beruházásokat készíti elő.
A CCCI-nél

A kínai tőke jelenléte Pápán sokkal hangsúlyosabb, mint a magyarországi átlag, a kínai külügyminiszter az elmúlt napokban tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel és elmondta, hogy 25 ezer magyar embernek adnak munkát, ebből 3 ezer munkahely Pápán van - magyarázta a városvezető az üzleti kapcsolatokról.
-Tekintettel arra, hogy a Chi Fu csoport Pápán közel 70 hektár földterületet vásárolt, főként az ipari parkban, nekünk nagyon komoly reményeink lehetnek arra, hogy a következő években óriási ipari parki fejlesztés valósul meg. Ezen a látogatáson többek között azt a fajta ipari parki működési módszert nézzük meg, amihez hasonlót Pápán is szeretnének felépíteni. Ez pedig lényegesen különbözik attól a gyakorlattól, amit Magyarországon megszoktunk.
A Pápai Hús és a Hua Tong Group együttműködési szándéknyilatkozatának aláírásán

A két település között létrehozható együttműködést másként kell elképzelni, mint az európai testvérvárosokkal, hiszen ez nem a kisközösségek együttműködésére épül, inkább a kölcsönös tiszteletre és egyfajta keretet kíván adni annak a gazdasági együttműködésnek, ami kialakulni látszik a két város között.
-Másutt mindig a politikai, közösségi keretek alakultak ki, és ezt követően reméltük, hogy jön majd valami gazdasági vállalkozás, amely kihasználja a lehetőséget, de egy ilyen sem történt eddig. De ez nemcsak Pápán van így, az európai testvérvárosi kapcsolatok nem feltétlenül ezzel a céllal jönnek létre. Yiwu esetében úgy látszik, megvan a gazdasági kapcsolat, ezt erősíti és öltözteti fel szimbolikusan az, hogy a városok is kapcsolatot építenek egymással - hangsúlyozta a polgármester.
A CHI Fu és a CCCI megállapodását Áldozó Tamás is ellátta kézjegyével

Az ázsiai üzletemberekkel való tárgyalások során mindig nagyon fontos a másik fél tárgyalási kultúrájának tiszteletben tartása, azoknak a gesztusoknak a megadása, amit ők elvárnak és amit meg is adnak. Úgy tartják, egy kínai üzletemberrel való kapcsolatfelvétel esetén a harmadik tárgyalásnál kezd az ügy komolyra fordulni.
-Én ehhez hozzá szoktam tenni - immár saját tapasztalatom alapján -, hogy a tizedik tárgyalásnál pedig várhatjuk az eredményeket - mondta el Áldozó Tamás, megemlítve, városunk már a sokadik tárgyaláson van túl a Chi Fu csoporttal, így meghívásukat nem illett visszautasítani. Különösen úgy, hogy ez a csoport milliárdos nagyságrendben költött már pápai területek megvásárlására.
-Több hónapja dolgozunk együtt azon, hogy az általuk megvásárolt területen közösen olyan beruházásokat tudjunk kezdeményezni, melyek városunk közeli jövőjét, de középtávú jövőjét mindenképpen befolyásolják. Ezek a kezdeményezések még nem publikusak, de nagyon sok munkán már túlvagyunk és nagyon sok munkatársamnak, akik a háttérben dolgoztak, köszönetet mondok ezért.
Duo Jia yiwui alpolgármester és Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a hivatalos fogadáson

A polgármestertől azt is megtudtuk, a pápai delegáció kínai útja 1,8 millió forintjába kerül a városnak, a forrást a külkapcsolati keret biztosítja, ezt a keretet minden év elején megtervezi az önkormányzat. A küldöttség július 22-én tér haza.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-25 15:43:27

Novellapremier a papa-ma.hu-n


ajánlott cikk főképe

2020-02-21 13:13:08

A gyermekosztály kapta az egyetemes imahét perselyadományát


ajánlott cikk főképe

2020-03-20 09:47:37

Szünetelnek a nyilvános szentmisék a katolikus templomokban


ajánlott cikk főképe

2020-02-03 20:43:30

Kisgrafikák a nagyvilágból