Három járda


2019-07-19 18:04:23  | cikk: HuHa  | 


Három járda főképe
A Gyimóti úti és a Mézeskalács utcai járdafelújítás után újabb utcákban folyt és folyik a járdaépítés. A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. előbb a Celli úton dolgozott, majd a Rozmaring utcában - a tavaly kimaradt szakaszon - építette újjá a gyalogosfelületet. Előbbi 80 méter hosszan épült újjá, utóbbi egy 95 méteres szakasz megújulását eredményezte.
Unger Tamás alpolgármester, Rádi Róbert ügyvezető és Kincses László munkavezető a Celli úti felújításnál

Rádi Róbert, a kivitelező Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, a Celli úton egy rövid, de nagyon rossz állapotú cementlapos járófelületet bontottak fel és készítettek el új alapra, térkőburkolóval. Ezen a szakaszon nemcsak az idő vas foga látszott meg, de az is, hogy gyakran nagy méretű, súlyos teherjárművek parkoltak itt és nem kímélték a gyalogosok közlekedésére szolgáló felületet. Így az erősen megsüllyedt, esős időben járhatatlanná vált a tócsák miatt. Unger Tamás alpolgármester a közelmúltban tartott bejáráson hozzátette, az itt élők és erre közlekedők is többször kérték e rövid szakasz javítását, most elkészült a munka. Arról is szólt, mindenképpen szeretnék megvédeni az új gyalogjárót a gépkocsiterheléstől, ezért táblával tiltják meg itt a parkolást, de valószínűleg fizikai akadály építésére is szükség lesz.
Meg akarják védeni az új gyalogosfelületet

A munkálatok folytatásában a Rozmaring utcába vonultak az építők. Ennek az utcának a járdáját tavaly már felújították, azonban egy rövid, keresztirányú szakasz kimaradt, így most pótolták. A páros oldalon 95 méter hosszan készült el az új felület, az építkezést ma fejezte be a kivitelező.
Ilyen volt a Rozmaring utcai gyalogosfelület

Mindezzel párhuzamosan megkezdődött a tapolcafői Park utcai járdafelújítás. Itt is nagyon rossz állapotban van a cementlapos járda, a páros oldalon több szakaszon már nem is látszik, hol volt a nyomvonala egykor. Éppen ezért most ezt az oldalt építik újjá. A járda hossza 717 méter, felülete 921 négyzetméter, egyes területeken a házak mellett fut, így egyoldali szegélyt építenek, míg máshol mindkét oldalon szegélyezni kell a gyalogjárót. A kivitelezés az utca végén, a temetőnél kezdődött meg, ott bontják a régi burkolóköveket, hogy aztán az új ágyazat kialakítása után a másutt is alkalmazott térburkolókkal kialakítsák az új járdát.
A felső szakaszon bontják a régi járdát a Park utcában

Az építkezések kapcsán Unger Tamás emlékeztetett, 2015-ben indult városszerte a járdafelújítás, 2018. év végére 32 utcában végeztek munkálatokat 500 millió forint értékben. Az idei évben is folytatták a munkát, év elején kilenc utcában terveztek felújítást, amit teljesítettek is. A Celli úti, Rozmaring utcai és Park utcai munkák már ezen felül vannak, így elmondható, hogy az idei járdafelújítások meghaladják a 4 kilométert.
-Folyamatosan haladunk ezekkel a beruházásokkal és nem is nagyon lassú ütemben, és természetesen szeretnénk tovább is folytatni a gyalogosok közlekedésére szolgáló felületek felújítását - mondta el érdeklődésünkre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-09 19:18:13

Nyárvarázs gyermekszemmel


ajánlott cikk főképe

2020-06-29 14:46:23

Imázsfilmek Pápáról


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 16:12:52

Annak az egyedülállónak, akinek a havi nyugdíja nem haladja meg a 114.000 Ft-ot, nem kell kommunális adót fizetnie


ajánlott cikk főképe

2020-05-16 10:45:55

A koronavírus személyes történeteit gyűjti össze a Gróf Esterházy Károly Múzeum