Schwetzingeni diákok a petőfiseknél


2019-07-22 13:40:40  | cikk: Babos Petra  | 


Schwetzingeni diákok a petőfiseknél főképe
A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium és a németországi Privatgymnasium Schwetzingen együttműködésének köszönhetően nyolc német diák és egy kísérő tanár látogatott el városunkba. A pápai iskola januárban kapta a megkeresést, s nagy örömünkre, egymásra találtak a német intézménnyel.
Tóthné Sperai Renáta, a pápai gimnázium történelem-német szakos tanárnője elmondta, a két iskola hosszú távú partnerkapcsolatot szeretne kialakítani, melynek első állomása a mostani látogatás volt.
-Jövőre a petőfisek látogatnak el Németországba. Gazdag programmal készültünk a diákoknak. Csütörtökön érkeztek meg Budapestre, s akkor megtekintettük a fővárost. Másnap Pápával ismerkedtünk meg, jártunk a Kékfestő Múzeumban, a Pannonia Reformatában és az Esterházy-kastélyban is. Szombaton mindenki a fogadó családjával ment kirándulni a környékben, tegnap pedig a Balatonon voltunk, Tihanyban csobbantunk egyet. Ma délelőtt az Esterházy-kastélyban a magyar és a német diákok együtt dolgoztak, a magyar nyelvű szórólapokat tanulmányozták, korrigálták, délután pedig Győrbe mennek. A hét többi napján sem fogunk tétlenkedni, kedden a Várkertfürdőbe látogatnak, szerdán pedig a Petőfi Gimnáziummal ismerkednek meg. Az egyhetes programot szerda este közös szalonnasütés zárja a tapolcafői Forrás-tanösvényen - ismertette a programot a tanárnő.
A német diákok egyhangúlag kijelentették, nagyon jól érzik magukat Pápán, a vendéglátó családok nagyon kedvesen fogadták őket. A programok változatosak, érdekesek.
-Jól megértjük egymást a magyar diákokkal. Remélem, máskor is lesz lehetőségem eljönni Pápára, ami egy nagyon szép, nyugodt város. Legjobban a kastély és a Fő tér tetszett. A tér kiváló helyszín arra, hogy esténként a fiatalok összejöjjenek, és beszélgessenek - mondta el Devina Drausnigg, Emily Sophia Steuck és Marlen Christin Burger.
A német diákok csütörtök délelőtt indulnak haza.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-18 20:34:42

Nem végeznek szűrővizsgálatokat


ajánlott cikk főképe

2020-01-24 12:53:29

Látogatószámban gazdag évet zárt a Kékfestő Múzeum


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 20:32:11

Mától látogatható a Dürer-kiállítás a kastélyban


ajánlott cikk főképe

2020-01-09 14:37:41

Házhoz megy a Tisza Kálmán utcaiak lakcímkártyája