Megkezdődött a kastélykerítés kovácsoltvas elemeinek beépítése


2019-07-24 11:56:23  | cikk: HuHa  | 


Megkezdődött a kastélykerítés kovácsoltvas elemeinek beépítése főképe
Ma reggel megérkeztek Pápára az Esterházy-kastély kerítésének kovácsoltvas szerkezetei. Az egykori kerítéssel megegyező alkotást Lehoczky János kovács iparművész készítette, mint arról korábban hírt adtunk, a művész és munkatársai a korabeli fotók alapján rajzolták meg kerítés egyes elemeit, díszítő motívumait, majd pedig - miként a királyi kovácsok - kézi megmunkálással készítették el és állították össze az különböző darabokat.

A súlyos építményt ma reggel szállították a kastélyhoz, hogy rászereljék az újjáépített téglakerítésre, a nagykapu melletti szakaszokra. A roppant nehéz kerítéselemeket daruval emelik a helyére, majd rögzítik, a munkálatok várhatóan két napig tartanak.

És bár most nagy a sürgés-forgás az Esterházy-kastély bejárata körül, a főúri épület változatlanul látogatható és várja az érdeklődőket.
Áldozó Tamás Lehoczky Tivadarral egyeztet

A munkálatokat Áldozó Tamás polgármester is megtekintette és egyeztetett Lehoczky Tivadar fém szakrestaurátorral - a kerítésbeépítési munkák irányítójával - a nagykapuk és kiskapuk készítéséről és helyszíni szereléséről.

A kerítés beszereléséről szóló részletes tudósításunkat este olvashatják hírportálunkon.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-01 09:28:23

Megkezdődött a Korvin-Korona csomópont átépítése


ajánlott cikk főképe

2019-07-04 15:41:40

Megérkeztek a voluták a kastélykerítésre


ajánlott cikk főképe

2019-07-25 16:59:55

Helyére kerültek a kastélykerítés kovácsoltvas elemei


ajánlott cikk főképe

2019-05-13 16:00:21

Szerdán kezdődhet a Korvin utca aszfaltozása


PÁPA időjárás