Vízosztás a sétálóutcán


2019-07-25 22:17:18  | cikk: Babos Petra  | 


Vízosztás a sétálóutcán főképe
Folytatódik a hőség, igazi strandidő van. A kánikula még az egészséges szervezetet is megviseli, fejfájás, koncentrációs zavar, fáradékonyság jelentkezhet. A hőhullám az időseket és szívbetegeket igencsak megterheli, náluk vérnyomás-ingadozás, mellkasi panasz alakulhat ki, valamint a kiszáradás veszélye is fennáll. Ügyeljünk a megfelelő folyadék-és sóbevitelre, továbbá az extrém magas UV sugárzás miatt ajánlott gondoskodni a megfelelő védelemről is.

A Pápai Vízmű Zrt. megkezdte a vízosztást a Kossuth utcán, az Áruház előtt. A párakaput már korábban felállították a szakemberek, ami szintén elviselhetőbbé teszi a forróságot a sétálóutcán és a Fő téren a játszótér mellett. Tegnap óta 10 és 16 óra között fogyaszthatunk az ásványvíz minőségű pápai csapvízből a sétálóutcán. Szili Ágnes laboratóriumvezető elmondta, már több éve hagyomány, hogy a nyári kánikulában vizet osztanak a belvárosban, amire nagy az érdeklődés, különösen a kisgyerekes családok és az idősek állnak meg egy-egy pohár hideg szomjoltóra.
-Az Áruház előtt frissítő csapvizet ihatnak a járókelők. Érdemes tehát megállni a nagy forróságban egy pohár vízre, hiszen ezt tanácsolják a szakemberek is: fogyasszunk minél több folyadékot. Nagy örömünkre, a lakosság érdeklődik a vízosztás iránt, sokan megkeresnek bennünket egy-egy pohár finom csapvízért, a gyerekek kimondottan a párakaput élvezik, szinte ki sem akarnak jönni alóla - emelte ki Szili Ágnes, aki hozzátette, ezeken a kánikulai napokon megnő a vízfogyasztás, 20-25 százalékkal körülbelül.
Szili Ágnestől megtudtuk, nemrégiben egy kommunikációs pályázaton vettek részt, ami ha sikeres lesz, akkor állandó ivó kutat létesítenek a Fő téren.
A vízosztás 30 Celsius fok feletti napokon 10 és 16 óra között várja a járókelőket hétfőtől péntekig.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-08 08:10:00

Jazz muzsika a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 18:15:27

Jelenetfelvétel az Erkelben


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 08:44:36

Új út épül


ajánlott cikk főképe

2020-01-02 08:41:27

Hairben is jók a fúvósok - ismét nagy siker az újévi show