15 éves a Várkert Termál Kemping


2019-07-26 13:50:56  | cikk: Babos Petra  | 


15 éves a Várkert Termál Kemping főképe
15 évvel ezelőtt, 2004. július 16-án nyitotta meg kapuit Magyarország egyik legmodernebb kempingje, a Várkert Termál Kemping. Magyarország első és egyetlen ötcsillagos követelményeket kielégítő kempingje, amely több nemzetközi kempingszervezettől kiváló minősítést kapott. Tervezése és építése során a kornak megfelelő kritériumokat vették figyelembe.
A kemping ezen a hétvégén ünnepli 15 éves jubileumát.
A meghívott vendégeket Gerhard Hofmann tulajdonos köszöntötte. Mint mondta, a kezdeti út nem volt könnyű, hiszen a kempingnek 1,2 millió eurós hitele volt, amit 2019. első negyedévében fizették vissza, így a létesítmény jelenleg hitelmentes. Nagyon sok minősítést, helyezést értek el a 15 év során, ami köszönhető a pápai személyzetnek, vezetőségnek.
-A kemping turizmus fejlődik, ezt úgy hívják, hogy glemping, amihez hozzátartoznak a házak is. Ha mi ezt a színvonalat nem tartjuk és nem megyünk a trend után, akkor elveszítjük a vendégeinket, így hát fel kell vennünk a versenyt, s menni kell abba az irányba. Szeretnénk továbbfejlődni, házakat tervezünk, az első három ház szeptember végére itt is lesz, bízunk abban, hogy a vendéglétszám tovább nőhet. Összesen húsz házat tervezünk telepíteni. Továbbá tervezzük a közvilágítás lecserélését energiatakarékos LED lámpákra a kemping területén. Ezen felül az állagmegóvásra is nagy hangsúlyt fektetünk, kell, hogy modernizáljunk. Célunk, hogy a beosztottjaink hosszú távon dolgozzanak velünk, hiszen akkor lehet sikeres a kemping, ha a személyzet is velünk együtt dolgozik. Legfontosabb partnerünk a Várkertfürdő, akikkel jó kapcsolatot ápolunk, és a város önkormányzatával is, dr. Kovács Zoltán és Áldozó Tamás mindenben támogat minket, így a feladatokat véghez tudjuk vinni - mondta Gerhard Hofmann.
Dekovics-Ódor Noémi, a 15 éve működő Várkert Termál Camping vezetője vetített képes előadásában az elmúlt 15 évet vázolta fel, statisztikai adatokkal, fotókkal színesítve. Kitért a számozott parcellákra, a közműblokkokra, a modern vizesblokkokra, az étteremre, és a „csillagokra”.
-A pápai kemping számára azonban a tervezéskor és a további üzemelés során az ADAC német autóklub által kiadott 5* jelentette az irányt. A pápai Várkert Termál Campinget idén is Magyarország legkedveltebb kempingjének választották a camping.info weboldal felhasználóinak értékelései alapján. A 24 nyelven olvasható camping.info Európa egyik vezető kempinges weblapja, melyen Európa 44 országának 22 ezer kempingje megtalálható, köztük 226 magyar létesítmény. A mostani eredményhirdetéshez 165 ezer értékelést adtak le, ebből lett meg a rangsor - emelte ki Dekovics-Ódor Noémi.
-A pápai Várkert Termál Camping 2007. évtől kezdve minden évben kínál animációs programokat. 2007. és 2008. évben a németországi bochumi főiskola támogatásával valósult meg az animáció. Mivel a kemping vendégköre az első években kizárólag német nyelvterületről érkezett, nem jelentett problémát, hogy az animátorok nem beszéltek magyarul. Az főiskolásuk nyári gyakorlatukat töltötték a kempingben. Mivel a vendégek átlagos tartózkodási ideje nem haladta meg a 14 éjszakát, ezért egy olyan programsorozat került kidolgozásra, ami 2 hetet fedett le, majd újra és újra ismétlődött. 2007-ben az animáció ideje alatt (június elejétől augusztus közepéig) a kempingben összesen 6427 eltöltött vendégéjszaka került regisztrálásra. Ebből 5335 18 év feletti és 1092 18 év alatti vendég volt. Az előadás során szó esett az ügyviteli rendszerről is. Dekovics-Ódor Noémi kiemelte, az eltöltött vendégéjszakák száma évről évre nő.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő elsőként gratulált a jubileumhoz a tulajdonosoknak, Gerhard Hofmann úrnak és a Gránit Kft.-nek, akik nagyot alkottak a turisztikában Pápán azzal, hogy kempinget létesítettek a városban. Az elképzelés az volt, hogy a termál és gyógyfürdő, illetve a kemping erősíteni fogja majd egymást, s ez vissza is köszönt a vendégéjszakákat tekintve. Gratulált az évek során elért elismerésekhez, díjakhoz, amelyeket a kemping kapott. A legnagyobb elismerést azonban a vendégek elégedettsége adja.
-Ha valakinek azt mondtuk volna 1992-ben, hogy itt egy kempinget fogunk avatni 2004-ben, senki nem hitte volna el, hogy 15 év múlva itt fogunk állni, ilyen nagy eredményekkel a hátunk mögött. Azt gondolom, a turisztikában is kell egy erős hit ahhoz, hogy az ember bele merjen vágni ebbe, s bízzon abba, hogy ez működni is fog. Gratulálok mindannyiuknak, akik ebben együtt működtek, s további sok sikert, eredményt kívánok - mondta dr. Kovács Zoltán.
A születésnapi hétvége péntek este magyaros esttel folyatódik, fellép a Vadvirág Néptáncegyüttes, valamint Németh Dénes és Zenekara zenél. Lesz tánctanítás is, a vendégeket magyaros vacsorával várják. Szombaton este Pápa Város Fúvószenekara koncertezik a kempingezők legnagyobb örömére, majd tűzzsonglőrök és hastáncosok lépnek fel. S ha már születésnap, természetesen a hatalmas torta sem hiányozhat, amelyet együtt fogyaszthatnak el a vendégek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-07 12:44:13

Már lehet pályázni a helyi vállalkozói díjakra


ajánlott cikk főképe

2020-01-26 09:31:32

Bajor adomány a pápai evangélikusoknak


ajánlott cikk főképe

2020-01-05 19:14:21

Megújult a református templom


ajánlott cikk főképe

2020-02-04 20:11:32

Nagyértékű informatikai eszközöket kapott a Pápai Tankerületi Központ