IV. Watchman Pápa Félmaraton


2019-08-04 17:33:47  | cikk: Haraszti Gábor  | 


IV. Watchman Pápa Félmaraton főképe
Közel 400 induló részvételével negyedik alkalommal rendezte meg a CardioMAX Egyesület félmaraton futóversenyét, melynek abszolút első helyét 1:22:21-es idejével Galavits Patrik szerzett meg.

A tavalyi rekkenő hőség szerencsére idén nem ismétlődött meg, így kellemes nyári időben gyülekeztek a futók a Fő téren. A Cseke család közös bemelegítése után dr. Áldozó Tamás és Szabó György Vilmos főszervező köszöntötte a megjelenteket, a polgármester nemcsak megnyitotta a rendezvényt, hanem 21 kilométeren maga is rajtvonal mögé állt.

Elsőként a 7, majd a 14, végül a 21 kilométerre vállalkozók valamint a csapatverseny tagjai sorakoztak fel az induláshoz. Pápa mellett többek között Győrből, Szombathelyről, Budapestről sőt még a határon túlról is érkezett nevezés, de angol és olasz sportolók is megküzdöttek a pályával, melyet a Fő tér - Kossuth Lajos utca - Major utca - Cinca sor - Árok utca - Március 15. tér - Tókert utca - Ady Endre sétány - Várkert - Várkert utca - Vajda Péter lakótelep - Gróf út útvonalon alakítottak ki a szervezők, több frissítőponttal.

Áldozó Tamás 2:01:36 perc alatt teljesítette a 21 kilométeres távot, városunk polgármestere több mint hét percet javított eddigi legjobb eredményén.

- Nagyon jól éreztem magam, 15 kilométernél óriási egyéni csúcsot futottam, ami a végére meg is látszott, hiszen nagyon nehezen ment az utolsó néhány kilométer. Idén ez a második félmaratonom volt, májusban ugyanis Gorlicében is teljesítettem egyet, a tervem pedig az, hogy október végén, Várpalotán is rajthoz állok. Bízom benne, hogy ott már sikerül két óra alá kerülnöm.

A félmaratoni távon a legjobb időt a szombathelyi Galavits Patrik érte el (1:22:21), aki rendszeresen vesz részt hasonló megmérettetéseken.

- A Vasi Triatlon SE képviselőjeként három éve veszek részt versenyeken, Pápán első alkalommal futottam. A pálya nagyon tetszett, technikás volt, az időjárás kifejezetten ideális volt a futáshoz, jól éreztem magam, megfelelő tempóban futottam, meg vagyok elégedve az időeredménnyel is.

Szabó György Vilmos főszervező is elégedetten értékelt az eredményhirdetés után, hiszen mint mondta, minden korábbi nevezési rekord megdőlt.

- 300 előnevezés érkezett a versenyre, a helyszínen pedig még 70-80-an jelentkeztek, ami azt jelenti, hogy az idein volt az eddigi legmagasabb részvételi arány. Évekkel ezelőtt egyszerű futókként csapattá verbuválódva döntöttünk úgy, hogy elhozzuk a versenyzés örömét Pápa városába, így született meg félmaratonunk, amit figyelve az igényeket folyamatosan fejlesztünk. Véleményem szerint idén az időjárás a legjobb volt ahhoz, hogy a futók kihozzák magukból a maximumot, ezt támasztja alá, hogy a hölgyeknél és a férfiaknál is kifejezetten jó eredmények születtek. Nagyon köszönjük a segítők közreműködését illetve az önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatását.

Eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-28 20:37:28

Kettős PELC siker


ajánlott cikk főképe

2020-01-15 19:21:11

Körzeti úszó diákolimpia


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 19:30:35

Az MLSZ felfüggeszti az utánpótlás-bajnokságokat


ajánlott cikk főképe

2020-01-19 16:46:56

Nyárádra került a Takácsi kupa