Parkolásra is alkalmas lesz a Mézeskalács utcai terület


2019-08-04 20:48:24  | cikk: HuHa  | 


Parkolásra is alkalmas lesz a Mézeskalács utcai terület főképe
A járdaépítés egy hónappal ezelőtt befejeződött a Mézeskalács utcában, most a Fáy Óvoda kerítése melletti terület rendezése zajlik, hiszen a gyalogosfelület kialakítása során erősen sérült az amúgy sem túl esztétikus füves szakasz. A városrész önkormányzati képviselője - a lakók kérésével összhangban - azt javasolta, a területet füvesítés helyett inkább úgy alakítsák ki, hogy az alkalmas legyen járművekkel való megállásra, parkolásra. Ezzel egyrészt megtörténik a terület rendezése, másrészt a remények szerint enyhít az óvoda előtti reggeli és délutáni áldatlan állapoton, amikor a Szövetkezet utca szinte járhatatlanná és balesetveszélyessé válik az óvodabejáratnál.
-Az óvodánál reggel és délután kialakuló rendkívüli járműforgalom régóta zavarta a Szövetkezet utca lakóit, abban bízunk, ennek a területnek a rendezésével tehermentesítjük az utcát - mondta Bocskay László, a városrész önkormányzati képviselője.
Bakó István, Unger Tamás, Buics Lajos és Bocskay László a helyszínen egyeztetett a terület kialakításáról

A munkálatokat a Városgondnokság végzi, a 45 x 5,5 méteres területen. Bakó István igazgatótól megtudtuk, körbeszegélyezett, murvás felületet alakítanak ki, megfelelő ágyazatot építenek durva murvából, ezt fedik majd aprószemű murvával, így a terület alkalmas lesz arra, hogy később esetleg könnyen térköves parkolót építsenek itt ki. A héten a tükör kiszedését elvégezték, jövő héten zajlik majd a szegélyezés és a terület feltöltése. A tervek szerint jövő hét végére elkészül a parkolásra alkalmas felület.
A héten elvégezték az ágyazat kialakításának előkészítő munkáit

Bocskay László arra kérte a szülőket, ha a munkák befejeződnek, azt használják megállásra az óvodabejárat előtti utcaszakasz helyett, így nemcsak biztonságosabb lesz ott a közlekedés, de a megállni tilos tábla utasítását nem szegik meg. A Mézeskelács utcában ehhez kapcsolódóan a közlekedési rend megváltoztatását is tervezik, a páros oldalon tilos lesz a parkolás ezen a szakaszon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-04 13:40:47

Pénz7 a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 16:50:08

A pénzügyi biztonságról a pénzügyi és vállalkozói témahéten


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 21:38:52

Zárt kapuk, nyitott szívek


ajánlott cikk főképe

2020-04-20 14:14:07

Keddtől változik a piac működési rendje