16 éves a Várkertfürdő


2019-08-05 07:09:07  | cikk: Babos Petra  | 


16 éves a Várkertfürdő  főképe
A hétvégén ünnepelte 16. születésnapját a Várkertfürdő. Az előző évekhez hasonlóan ez alkalommal is egész hétvégén szórakoztató programok várták a strandolókat. A szervező nagy örömére, idén kegyeibe fogadta az időjárás a Várkertfürdőt, és bár néha felhő, fel-fel támadó szél volt, de azért kellemes, nyári időben strandolhattak a vendégek és élvezhették a születésnapi programokat. A programsorozat szombaton délelőtt kezdődött Horváthné Szabó Andrea gyermekműsorával, majd a Megafon zenés műsorára,- melyben azt énekelték: „Jajj, úgy élvezem én a strandot...” - szórakozhattak a megjelentek. Természetesen, ha már születésnap, nem hiányozhatott a hatalmas torta sem, melyet együtt fogyasztottak el a vendégek.
A jó hangulatú délutánon volt vízi aerobic Katus Attilával, ahol mindenki megmozgathatta tagjait, majd a Rockmilady lépett színpadra. A Dal 2019 énekese, Szekér Gergő is ellátogatott a Várkertfürdő születésnapi rendezvényére, majd a szombati napot a Piller Akusztik koncertje zárta.
Áldozó Tamás polgármester a születésnapi rendezvényen elmondta, 16 évvel ezelőtt egy csodaként élték meg, hogy lehetőségük volt egy ilyen fejlesztést végrehajtani.
-Ebben a fürdőben rejlő lehetőségeket még mindig csak töredékében sikerült kihasználnunk, aminek sok oka van, többek között a tőke és forráshiány. Most van arra lehetőségünk, hogy továbblépjünk abból a pozícióból, amit eddig elértünk. Az elmúlt 16 évnek is vannak hozadékai, az átadó után voltak további fejlesztések, a gyógyászati központ kialakítása, az úszómedencék megépítése mindig egy-egy lépés volt előre. Az utóbbi időben sok olyan fejlesztés történt, ami nem annyira látványos, de az egész működést biztonságosabbá teszi. Ilyen például az amortizálódott berendezések cseréje. A 16 év során 220.000 volt a legkisebb és 370.000 a legnagyobb éves látogatószám. A 16 év alatt volt legalább 3 millió belépés a fürdőbe. Ez a magyarországi mezőnyben, ahol több mint 200 termálfürdő van, nagyon tekintélyes szám. 2009-ben a pápai termálfürdőt egy könyvvizsgálattal foglalkozó cég az első tízbe sorolta, minket csak a legnagyobb fürdők előztek meg. Ez a potenciál ma is megvan a fürdőben, megvannak a tervek a továbblépésre, a fürdő területére építendő szálloda terveit már a vezérigazgatóval be is mutattuk. Tudjuk azt, hogy tavaly a termálkemping Európa négy legjobb kempingje közé sorolódott. A termálkemping minősítéseibe mindig benne van a mellette lévő fürdő minősítése is. Az ADAC német autóklub a fürdőt 4,6 minősítette. Tehát azt állapította meg a független zsűri, hogy a pápai termálfürdő jobb minőséget szolgáltat, mint a büki termál - tudtuk meg a polgármestertől.
Nagy Zsolt vezérigazgató a születésnap kapcsán hozzáfűzte, az elmúlt négy évben nem voltak nagyobb fejlesztések, inkább csak a jövőt tervezték.
-Próbáltunk a családok irányába elmozdulni, olyan egységeket létesítettünk mind a strandon, mind bent, ami a gyerekek kikapcsolódását, s így a szülők nyugalmát biztosítja. Remélem, a jövőben is ez irányba tudunk előrehaladni. Térköveztünk, szaunát újítottunk meg, a spa részleget alakítottuk ki, de összességében ezek kisebb beruházások voltak - mondta a vezérigazgató, akitől megtudtuk, a szálloda kiviteli tervei megvannak, megkapták a tervező irodától. A legnehezebb feladat, hogy a másfél milliárdos beruházásra a forrásokat megtalálják.
-Szeretnénk távolabbi területekről is fogadni fürdőzőket, hogy ne csak 50 km-es körzetből jöjjenek a vendégek, hanem tényleg az egész országból és külföldről is. Természetesen most is érkeznek hozzánk távolabbról, de ez nagyobb létszámban csak akkor érhető el, ha lesz egy szálloda a fürdő területén.
Nagy Zsolt hozzátette, a legnagyobb elismertségük, hogy a vendégek a Várkertfürdőt választják, vannak magasan kiugró időszakok és nagy örömükre, sok a rendszeresen visszatérő fürdőző is.
Vasárnap a nyárias időben még többen kilátogattak a strandra. A Dé-Mol Színtársulat gyermekműsora után az operett szerelmeseinek kedveskedtek a szervezők. Később a győri szinkronúszók vízi bemutatóját láthatták a strandolók, őket pedig a színpadon a Zsoodance látványos táncbemutatója követte. A délutánt az Abbabák zenés műsora és Oláh Gergő koncertje színesítette.
A vasárnapi program a hagyományos Strandszépe választással zárult. Ezúttal csupán kilenc ifjú hölgy nevezett a versenyre, őket azonban népes közönség bíztatta. A fürdő legszebb lányának járó koronát és ajándékot végül a 18 éves pápai Pintér Mercédesz vehette át, aki nem először indult a Várkertfürdő szépségversenyén. A második helyezett a szerecsenyi Tatai-Kovács Réka lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 21 éves pápai Kocsis Eszter állhatott, aki egyben elnyerte a közönségdíjat is. A zsűriben helyet foglalt Guti Edina, az Unisex Divat vezetője, Kocsis Virginia, a Miss World döntőse és Nagy Zsolt vezérigazgató is. Az eredményhirdetés után Pintér Mercédesz a PSZC Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma ötödéves logisztikai és szállítmányozási ügyintéző szak tanulója elárulta, otthon érzi magát a szépségversenyek világában, szereti az ilyen fajta kihívásokat. Hobbija a tenisz és a futás. A fiatal lány sokat tesz az egészségéért, figyel a helyes táplálkozásra és a megfelelő mozgásra is.
Kocsis Eszter mosolyogva mesélte, a Várkertfürdőben dolgozik, mint oktató. A kollégái ösztönzésére jelentkezett a szépségversenyre. Mint mondta, nagyon meglepődődött, mivel sok szép lány versenyzett, s egyben boldog is volt, amikor meghallotta, hogy harmadik helyezett lett, majd utána, hogy a közönség őt tartotta a legszebbnek. Ez jól eső érzés volt számára. Eszter korábban még nem vett részt szépségversenyen, de nem zárkózik el ettől. Szerinte a szépség relatív dolog, hiszen mindenki mást tart szépnek. Fontosnak tartja az egészséges életmódot, odafigyel a táplálkozásra és kondizik is az úszás mellett.
A Várkertfürdő a jó időnek és a változatos, szórakoztató programoknak köszönhetően közel 3000 látogatót fogadott a szülinapi hétvégén.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-02 16:35:37

Beporzók napja, Éjszakázz a múzeumban és nyári táborok a Kékfestőben


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 09:46:11

A járványügyi helyzet kezeléséről egyeztettek


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 12:24:16

Kovács Ottó lett a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségvezető


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 18:23:39

Készül az új út az iparterületek kiszolgálására