Első abszolút sikerét aratta Klausz Kristóf


2019-08-07 08:32:12  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: MGR Images  | 


Első abszolút sikerét aratta Klausz Kristóf  főképe
A Klaus Motorsport 23 éves pilótája, Klausz Kristóf nyerte a komlói Baranya Kupát, a fiatal raliversenyző első abszolút győzelme mellett a Mitropa Kupában harmadik elsőségét könyvelhette el.

A kissé csalódást keltő Veszprém Rally után Csányi Botond navigátorral Komlón igyekezett bizonyítani a pápai versenyző, aki korábban nemcsak a hazai pályákon, hanem többek között Horvátországban, Ausztriában és Lettországban is rajtvonal mögé állt. Az összeszokott páros szereplése jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen 41.6 másodperc előnnyel megszerezték a verseny első helyét.

- Nagyon örülök a győzelemnek, ez az első összetett győzelem a pályafutásomban, remélem nem az utolsó - mondta a Skoda Fabia R5-tel induló versenyző. - Nagyon nehéz körülmények voltak, többször is megtréfált az időjárás, a középső kört tulajdonképpen mindig fordított gumizással tettük meg, mikor esett, slicken voltunk, mikor feltettük az intereket, száraz lett minden mire odaértünk, szerencsére végül ez nem befolyásolta az eredményt. Nagyon sajnálom egyik fő riválisaink, Szauer Gergőék kiesését, jó lett volna velük megküzdeni. Szorosan a nyomukban voltunk és az lett volna a taktikánk, hogy az első körben megnézzük, hogy ők is, mi is mit tudunk és próbáltunk volna velük harcolni és nyomás alatt tartani őket. Remélem lesz még alkalom, hogy megküzdjünk. Remek autót kaptunk a Korda Racingtől, a teszten a cseh mérnök sokat segített. Köszönjük az egyesületnek is a lehetőséget, ez után a győzelem után pedig megcélozzuk az éves Mitropa elsőséget, így terveink szerint az összes hátralévő versenyen rajthoz állunk.

Kristóf hozzátette, nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is sikerült felkészülnie a rá váró feladatra, legközelebb pedig a csehországi Barum Rallyn ül volán mögé, ahol a minimális cél a legjobb öt közé kerülés.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-04 17:36:41

Eredményes évet zárt az Első Magyar Polgári Lőegylet


ajánlott cikk főképe

2020-02-28 08:42:35

Perutz ankét


ajánlott cikk főképe

2020-02-08 14:33:23

Nyolcgólos döntetlen


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 15:40:38

Véget ért a kézilabda szezon