13 millió a Kéttornyúlaki Óvodára


2019-08-08 21:06:36  | cikk: HuHa  | 


13 millió a Kéttornyúlaki Óvodára főképe
Jelentős korszerűsítési és felújítási munkák zajlanak ezekben a hetekben a Kéttornyúlaki Óvodában. A forrást a város önkormányzata biztosította a munkákra, egy 11 millió forintos tételt a városi költségvetés külön során nevesítettek, a további 2 millió pedig a Pápai Városi Óvodák intézményi költségvetésében szerepel. Ebből a pénzből gáz-központifűtést építenek ki, felújítják a vizesblokkot és több kisebb munkát végeznek el.
Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák vezetője és dr. Áldozó Tamás polgármester a Kéttornyúlaki Óvodában

Dr. Áldozó Tamás polgármester Csákvári Judit intézményvezetővel járta be az ovit. A városvezető úgy fogalmazott, fontosnak tartja, hogy az önkormányzat minden évben forrást biztosítson arra, hogy egy-egy óvodában nagyobb munkát végezzenek el, előbbre tudjanak lépni: tavaly a Huszár Lakótelepi Óvodában volt jelentősebb fejlesztés, idén pedig a kéttornyúlakiban. Hozzátette, a Kéttornyúlaki Óvoda sajátos helyzetben van, hiszen nem önkormányzati épületben működik, az ingatlan tulajdonosa a református közösség, mégis fontos a város számára, hogy legyen az óvodája a kéttornyúlaki és borsosgyőri gyermekeknek, éppúgy, mint a tapolcafőieknek.
-Ez az óvoda ebben a megörökölt állapotában nagyon korszerűtlen volt, ugyanakkor az itt dolgozók nagyon elkötelezetten dolgoznak azért, hogy a gyermekek jól érezzék magukat. Megérdemlik azt a fejlesztést, ami most zajlik és bízunk abban, hogy olcsóbban üzemeltethető és praktikusabb lesz a működtetése az intézménynek - közölte a polgármester.
Az egyik cserépkályha helye

Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák vezetője részletesen is ismertette a most zajló munkálatokat. Elmondta, a Kéttornyúlaki Óvodában eddig cserépkályhával fűtöttek, a fa beszerzése, felfűrészelése, felvágása, behordása, a fűtés és hamuzás okozott nehézségeket a mindennapokban.
-A cserépkályhás fűtés helyett gáz-központifűtés rendszert építünk ki. Nagyon örülünk a fejlesztésnek, hiszen ezzel sokkal komfortosabb lesz az épület és egyenletes hőmérsékletet tudunk biztosítani az óvodában. Ha pedig már ekkora munkába kezdtünk, ami bontással, nagy felfordulással jár, akkor a többi olyan problémát is megoldjuk, ami szintén bontással jár - magyarázta. Így aztán belevágtak a vizesblokk felújításába is, kicserélik a szennyvízvezetéket, a vízvezetékeket, felújítják a mosdót, két helyiségbe álmennyezetet szerelnek fel. Mindezek után pedig egy teljes tisztasági meszelést is terveznek.
A központifűtés kiépítésének költsége 11 millió forint, a többi munkára pedig körülbelül 2 milliót szán az intézmény. Csákvári Judit hangsúlyozta, a munkák egy részét a karbantartók végzik el, ez csökkenti a költségeket, de sok segítséget kapnak az idejáró gyermekek szüleitől is, akik önkéntes munkával járulnak hozzá az ovi rendbetételéhez.
A központifűtés egyenletes hőmérsékletet biztosít és kényelmesebb fűtést tesz lehetővé

A korszerűsítési munkák négy hétig tartanak, ebből három hét a rendes leállás idejére esik. Az intézményvezető elmondta, a gyermekek ellátásáról ilyenkor is gondoskodnak más tagintézményekben, de erre nem volt eddig igény. Természetesen a mostani plusz egyhetes leállás idejére is biztosítják az óvodai ellátást, az igények felmérése most folyik, a Kéttornyúlaki Óvoda pedig szeptember elsejétől fogadja újra a kicsiket. Megújul a vizesblokk is

A munkálatok kapcsán dr. Áldozó Tamás azt hangsúlyozta, a következő években is terveznek hasonló beruházásokat.
-A kisgyermekek kétféle intézménybe járnak: bölcsődébe és óvodába. A Fenyveserdő Bölcsődére a közelmúltban nyújtottunk be pályázatot, bízunk abban, hogy nyerünk, és akkor a bölcsődéink rendben lesznek. Az óvodáknál korábban lendületesebb volt a rekonstrukció, hiszen volt, amikor három óvodát is tudtunk korszerűsíteni. Azóta ilyen nagy lehetőségünk nem volt, arra kell koncentrálni, hogy saját erőből, folyamatosan biztosítsuk a forrásokat ahhoz, hogy jobb körülmények között lehessenek a kisgyermekek.
Hangsúlyozta, erre az elhatározás és elköteleződés megvan a városvezetés részéről, és biztos abban, hogy a jövő évi költségvetés is tartalmaz majd ilyen előirányzatokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-09 09:37:52

Szabadtéri misékre várják a 65 év alattiakat vasárnaponként


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 22:06:09

A trianoni békediktátum századik évfordulójára emlékeztek Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 20:20:06

Ismét Musica Pannonica Reformata


ajánlott cikk főképe

2020-05-07 14:20:02

Tartós élelmiszercsomagok a Máltai Szeretetszolgálattól