A Perutz nyerte a megyei derbit


2019-08-11 20:24:24  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


A Perutz nyerte a megyei derbit főképe
Nem épp közönségszórakoztató játékkal a Veszprém hibáit kihasználva a Perutz FC egy góllal megnyerte az NB III-as labdarúgó bajnokság megyei rangadóját.

Már az NB III-as pontvadászat második fordulójában összemérte erejét a két megyei rivális, a nyitófordulóban magabiztos győzelmet arató Perutz FC otthonába a Sárvár ellen döntetlennel kezdő Veszprém látogatott.

A „Győztes csapaton ne változtass” elvet követve a Balatonlellét legyőző kezdőcsapatot küldte pályára a derbin a hazai szakvezető, míg Pető Tamás három helyen változtatott az előző játéknaphoz képest. Érdekesség, hogy a vendégeknél két pápai nevelésű labdarúgó is ellenfélként tért vissza a Várkert útra, Venczel Zoltán a cserepadon kezdett, Somogyi Richárd a kezdőben kapott lehetőséget, Füleki Norberttel egyetemben, aki a 2018/2019-es kiírásban fél szezont húzott le Pápán.

Eseménytelenül telt az első negyed óra, az egyetlen említésre méltó esemény Simon sérülése volt, akit már a 10. percben le kellett cserélni. A 15. percben Szabó Zsolt veszélyeztetett először, ám nem tudta kellően leszorítani a játékszert, így a labda jócskán fölé szállt. Egy perccel később Kis kapusnak már játékba kellett avatkoznia, aki egy bal sarokba tartó fejest tolt vetődve szögletre. A sarokrúgásnál azonban már tehetetlen volt, Dóczi remek ütemben érkezett és senkitől sem zavartatva fejelt a bal sarokba 1-0. Fura módon a gól a hazaiakat talán túlságosan is megnyugtatta, mert ezután a Veszprém átvette a mérkőzés irányítását, előbb Bánkinak kellett védenie, majd Felber fejese szállt fölé. A második félidő első fele is a piros mezesekről szólt, sorra alakították ki a veszélyes pontrúgásokat és több ígéretes kontratámadást is vezethettek, igaz ezekből egyenlíteni nem sikerült. A mezőnyfölény az 58. percben érett góllá, ekkor Vass leheletfinom passzát Füleki lőtte öt méterről a hálóba, Bánki hiába emelte a kezét, nem foghatta 1-1. A gól után jobbára mezőnyben folyt a játék, majd a 78. percben másodszor is megszerezte a vezetést a Perutz - és mint később kiderült - a győzelmet érő találatot: Farkas Balázs centerezését Szilágyi Adrián gyűjtötte be a hosszún, lecsúszott beadási kísérlete pedig Kis feje felett behullott a hosszúba 2-1. A folytatásban okosan őrizte nehezen megszerzett előnyét a Pápa, összességében egy döntetlenszagú mérkőzésen a döntő szituációkban kevesebbet hibázó csapat nyert.

Perutz FC - VLS Veszprém 2-1 (1-0) Gsz.: Dóczi, Szilágyi ill. Füleki

Lengyel Ferenc: A két meccs alatt szerzett hat ponttal elégedett vagyok, a ma látottak megdöbbentettek. Egész héten minden rendben volt, jó hangulatban, motiváltan dolgoztunk, készültünk a Veszprémből. Ehhez képest nem tudok választ adni arra, hogy mi történt a fiúkkal, a gól után eladtuk a labdákat, a párharcokat elveszítettük, lassan járattuk a labdát, a két éket sem találtuk meg. Mindezeknek egyenes következménye volt a bekapott gól, saját magunknak tettük nehézzé a meccset. Összességében talán egy hajszállal jobbak voltunk, de bízom benne, hogy többet így nem fogunk játszani.

Pető Tamás: Úgy gondolom, mi játszottuk a jobb focit, nekünk volt több lehetőségünk, mégis az ellenfél gazdagodott három ponttal. Saját magunknak köszönhetjük a vereséget, ilyen szinten ilyen hibákat nem szabad elkövetnünk, a rögzített szituációkat sokat gyakoroljuk, a pápai játékos mégis egyedül maradt a szögletnél, a második bekapott gól pedig egyértelmű kapushiba volt. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapatommal, a fiatal játékosok megmutatták, hogy tudnak futballozni. Megyünk tovább, csináljuk, biztos vagyok benne, hogy a befektetett munkának meglesz az eredménye és az ilyen meccseket a jövőben legalább egy ponttal le tudjuk hozni.

Perutz stadion, v.: Derdák (Kulman, Schweighardt), Perutz FC: Bánki - Császár, Dóczi, Nagy T. - Farkas D. (Farkas B. 62.), Zsirai (Böröczky 62.), Hanzl, Iványi (Szilágyi 46.), Vincze - Kalász, Szabó Zs., vezetőedző: Lengyel Ferenc. VLS Veszprém: Kis - Dobsa, Gulyás, Felber, Gálfi, Somogyi, Gunther (Sárossy 67.), Molnár B, Füleki (Venczel 64.), Vass, Simon (Rédling 11.), vezetőedző: Pető Tamás.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-05 13:22:31

Már kaphatóak a Perutz bérletek


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 15:40:38

Véget ért a kézilabda szezon


ajánlott cikk főképe

2020-07-18 16:19:55

A PELC III. nyerte a Takácsi Kupát


ajánlott cikk főképe

2020-06-29 16:20:23

Darts: Lezárult a tavaszi ligasorozat