Elvis - kicsit másként


2019-08-17 12:43:36  | cikk: ha  | 


Elvis - kicsit másként főképe

Egy kellemes nyáresti napon nincs is jobb program, mint egy hangulatos koncert. Ezzel szolgált az Ed Philips and the Memphis Patrol péntek este a Fő téren, ahol a Elvis újrahangszerelt rockabilly dalait adták elő. Népes közönség gyűlt össze, többen táncra is perdültek az örökzöld slágereket hallgatva. A rockabilly az egyik legkorábbi és legmeghatározóbb rock 'n' roll zenei műfaj, melyet megalkotója, Elvis Presley uralt, s bár rövid ideig élte fénykorát, máig is sok rajongója van - ezt bizonyította a koncert is.

Sokan voltak kiváncsiak a koncertre

Ed Philips az együttes alapítóje, vezetője. A művésznév kezdőbetűi Elvis Presley-re utalnak, a zenei példaképre. Nevetve mesélte, hogy fiatalkorában dobolni szeretett volna, de nem volt pénze felszerelésre, mikrofonra viszont igen, így lett énekes. Egy angliai Elvis Presley-versenyen bejutott a legjobb tíz közé, ezen a megmérettetésen az énekhang mellett a hasonló külső megjelenést is díjazták. Ed 15 éves kora óta zenél, több formációnak is tagja volt, az Ed Philips and the Memphis Patrol 2011-ben alakult. Mivel nem emlékzenekarként szerettek volna jelen lenni a hazai palettán, így egy kicsit "átszabták" Elvis rockabilly nótáit. Nem a hasonló külső megjelenésre törekednek, hanem arra, hogy a műfaj királyának dalait a 21. századra szabják, megőrizve ugyanakkor a jellegzetes hangzást és temperamentumot.

Az énekes Ed Philips a zenekar alapítója

A zenekarnak négy tagja van, az alapító Ed Philips mellett szintén 2011 óta a formáció tagja a gitáros, Long Tall Sonny. A csapathoz 2017-ben csatlakozott Little Tom dobos, tavaly pedig Singer lett a nagybőgős, aki elmesélte, véletlen műve, hogy ez lett a hangszere: jelen volt egy zenekar alakulásánál, ahol a képzett zenészek hamar megtalálták a helyüket a felállásban, de hiányzott a bőgős. Ő állt legközelebb, így rámutattak, hogy akkor övé ez a hangszer. Hamar megtanult rajta játszani, s most már elválaszthatatlanok.

Hangulatos helyszín, fergeteges koncert

A zenekar 60-70 koncertet ad egy évben, nemcsak itthon, külföldön is szereti őket a közönség. Sok időt töltenek együtt, olyanok, mint egy nagy család, ezt az életformát másként nem is lehetne bírni. Szeretik egymást, a zenét, a közönséget és a legnagyobb öröm számukra, ha látják, hogy jól érzi magát a hallgatóság. Ebből az örömből kijutott nekik Pápán is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-08 15:27:20

Virágos közterületek, kijavított úthibák


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 12:54:04

Hatalmas daru a víztoronynál


ajánlott cikk főképe

2020-07-08 17:47:22

Munkák a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-04-01 17:40:06

A szociális ágazatban dolgozók is ingyen utazhatnak, a képviselői tiszteletdíjak folyósítását felfüggesztették