Bravúros pontszerzés a bajnokesélyes otthonában


2019-08-18 20:16:39  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: erdivse.hu  | 


Bravúros pontszerzés a bajnokesélyes otthonában főképe
Döntetlenre végződött az NB III-as labdarúgó bajnokságban a hibátlanok csatája, miután a házigazda Érd 1-1-et játszott a vendég Perutz FC-vel.

A nyugati csoport harmadik fordulójában a két meccs után egyaránt 100 százalékos mérleggel álló felek csaptak össze. A hazaiak a Hévízt (7-0) és a Sárvárt (0-3) verték, míg a pápaiak a Balatonellét (0-3) és a Veszprémet (2-1) győzték le. Az elmúlt két szezon eredményeit figyelembe véve a zöld-fehérek számítottak a három pont legfőbb várományosának, hiszen a legutóbbi négy bajnokin három érdi siker és egy döntetlen született, ettől függetlenül természetesen nem feltartott kézzel utaztak Szabó Zsolték Pest megyébe. A pápai szakvezető több meglepőt is húzott a kezdő kihirdetésekor, a kapuban az eddig jól teljesítő Bánki helyett Keserű kapott bizalmat, hosszú sérülés után Böröczky is ott volt a kezdéskor a pályán, Irmessel egyetemben, aki Szabót igyekezett pótolni, sőt Baldauf is megkapta a lehetőséget a bizonyításra.

Kiegyenlített első 30 perc után a hazaiak előtt adódott az első lehetőség, Bozsoki keresztezését Mojzer a kimozduló Keserű mellett nem tudta kapura lőni. A 41. percben óriásit hibázott az érdi védelem, amit kihasznált a Perutz, Hanzl helyzetfelismerését az üres kapu előtt álló Kalász passzolta a gólvonal mögé 0-1. Mindössze négy percig vezetett a Perutz, a 45. percben ugyanis egyenlítettek az érdiek: Kollegát buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Melczer a jobb alsóba rúgta 1-1. Fordulás után tíz perc elteltével az Érd állt közel a gólszerzéshez, az egyik pápai védő saját kapusa elől fejelte el a labdát, de a társak a gólvonalról menteni tudták a helyzetet. A folytatásban előbb Kollega tévesztett célt, majd Koós löketét fogta másodjára Keserű. Az utolsó tíz percben Mojzer bombáját, végül Kollega kísérletét is menteni tudták a pápaiak, akik kiharcolták a győzelemmel felérő döntetlent.

Érdi VSE - Perutz FC 1-1 (1-1) Gsz.: Melczer (tizenegyesből) ill. Kalász
Érd, Ercsi úti Sporttelep, v.: Szommer (Nagy, Vad).

Érdi VSE:, Kertész - Kónya, Koós, Mojzer, Németh, Májer, Pál, Kollega, Gera (Balogh 58.), Melczer, Bozsoki, vezetőedző: Limperger Zsolt.

Perutz FC: Keserű - Farkas D., Dóczi, Császár, Böröczky - Baldauf, Nagy T. Zsirai, Kalász (Farkas B. 73.), Hanzl (Szilágyi 87.) - Irmes (Szabó 46.), vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Lengyel Ferenc: Egy jól sikerült heti felkészülés után egy masszív, erőszakos, taktikus játékot játszottunk, aminek nagyon örülök. Az a felállás, amit a felkészülés alatt gyakoroltunk élesben is jól működött, amivel megleptük az Érdet. Hanzl és Kalász gyönyörű összjátékából megszereztük a vezetést, sajnos egy jogos tizenegyessel a hajrában a hazaiak kiegyenlítettek. A második félidőben az Érd birtokolta többet a labdát, de hősies védekezéssel meg tudtuk őrizni az egy pontot.

A Perutz FC augusztus 25-én 17 órai kezdéssel a Sárvárt látja vendégül.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-05 09:50:49

Már kaphatóak a tavaszi Perutz bérletek


ajánlott cikk főképe

2019-11-22 13:40:29

Győzelemmel búcsúzna a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2019-09-24 14:30:50

Kézilabda: Győzelemmel kezdett az U15


ajánlott cikk főképe

2019-11-04 19:00:30

Kevés hiányzott a fordításhoz