Lassan befejeződnek a nyári iskola karbantartási munkálatok


2019-08-21 19:07:36  | cikk: Babos Petra  | 


Lassan befejeződnek a nyári iskola karbantartási munkálatok főképe
A nyári vakáció még javában tart, mindeközben az iskolákban a felújítási munkák gőzerővel zajlanak. A Pápai Tankerületi Központ valamennyi iskolájában jelenleg is zajlik a nyári karbantartási munka a szakemberek közreműködésével. A nyári szünet fenntartói-működtetői teendőit a Pápai Tankerületi Központ évek óta kialakult jó gyakorlat alapján készíti elő, tervezi meg intézményeiben, így 2019 nyarán is számos felújítás valósul meg az iskolákban. A feladatok meghatározása az intézményvezetők bevonásával történt, a nyári felújítások több, mint 200 millió forint értékben valósultak meg. Ezen munkák általános karbantartáson, festésen át a komplex kivitelezési munkákat is magukba foglalták.
Egyházi Andrea, tankerületi igazgató elmondta, az általános karbantartási munkákat és a felújításokat - mint például a festés vagy a vizes blokkok javítása - saját karbantartókkal és külső vállalkozókkal egyaránt végeztetik. Nagy hangsúlyt fektettek a mellékhelyiségek, vizes blokkok megfelelő állapotára és a tisztasági festésre.
-Idén nyáron több intézményben cserélik a klímaberendezést, illetve új berendezéseket telepítenek, például a Türrben, a Petőfiben, Munkácsyban, Ajkán pedig a Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskolákban.
Szintén nagyobb beruházásnak számítanak a tornatermi sportpadlók felújításai, amelyek az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskolában és a szintén ajkai Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, a Somlóvásárhelyi Széchenyi István Általános Iskolában valamint az Ugodi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában valósulnak meg. A tantermek parkettájának csiszolása és lakkozása is számos intézményben valósult meg. Biztonságtechnikai fejlesztéseket is végeztünk az idei nyáron a Pápai Tankerületi Központ számos iskolájában. Riasztórendszereket építettek ki, illetve ahol az intézmény nagysága miatt szükségesnek ítélték, ott kamerarendszerrel egészítették ki a védelmet. Néhány korábban beszerelt berendezés teljes körű javítását és felújítását is elvégeztettük. Több iskolában is elvégezték villamoshálózat felújítását, de Ugodban, Mezőlakon és Lovászpatonán a munkák jelenleg is folyamatban vannak. A pápai Türr István Gimnázium kollégiumában jelenleg is dolgoznak az első szint folyosóinak és szobáinak festésén, ugyanott tisztasági festés történik a vizesblokkokban, valamint az ebédlő előtti földszinti folyosón, ahol hamarosan a nyílászárók cserére is meg fog történni. A Pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban az aula elhasználódott bevilágító felülete is cserére szorul, erre vonatkozóan már megtörtént a beszerzési eljárás, illetve a vállalkozói szerződéskötés. Emellett a Türr István Gimnáziumban teljes körű felújítási munkálatokat végeztek - tudtuk meg Egyházi Andreától, aki hozzátette, folyamatban van az intézmények által igényelt 15 millió Ft értékű iskolabútor-beszerzés is, amellyel szintén nagymértékben javítják a tárgyi feltételeket és a tanulói környezet szebbé tételét.
-Magyarpolányban és Noszlopon fűtéskorszerűsítés, kazáncsere történt és hamarosan Somlóvásárhelyen is, ahol a régi, elavult kazánokat korszerű kondenzációs váltják fel ezután. A számítástechnikai szaktantermek karbantartása során az alkalmazásunkban álló intézményi rendszergazdák ellenőrzik a gépek megfelelő működését, újra telepítik a szükséges szoftvereket, megbízható vírusvédelemmel látják el az eszközparkokat. A felhasználói hozzáféréseket, jogosultságokat karbantartják, a hálózatokat folyamatosan ellenőrzik, javítják -fűzte hozzá a tankerületi igazgató.
Egyházi Andrea elmondta, vannak olyan munkálatok, ahol a saját állományban lévő karbantartóik nem tudták az adott feladatot elvégezni - ilyen esetekben beszerzési eljárást indítottak. Meg kell jegyezni, hogy a jelenlegi munkaerő piaci helyzetnek köszönhetően nagyon nehéz bizonyos kivitelezési munkákra megfelelő vállalkozót találni - sajnos néhány esetben a vállalkozó időhiányra hivatkozva csak az őszi szünet idejére tudta vállalni a munkálatokat.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-02 19:15:58

Mátyás és a bolondkirály


ajánlott cikk főképe

2020-02-26 16:56:46

Cseppképpont - Kamarakiállítás nyílik szombaton a Kékfestőben


ajánlott cikk főképe

2020-03-19 15:52:18

Dr. Áldozó Tamás: folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:47

Otthonról dolgozik a polgármester