Pápa városa ad otthont az Összmagyar Labdarúgó Diákbajnokság elődöntőinek


2010-06-08 16:47:32  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápa városa ad otthont az Összmagyar Labdarúgó Diákbajnokság elődöntőinek főképe
Az Aranycsapat Alapítvány kezdeményezésében június 21. és 27. között immár hetedik alkalommal rendezik meg a Kárpát – medencei Összmagyar Diákbajnokságot. Az idei kiírás elődöntőjének Kű Lajos alapítványi elnök, egykori kiváló labdarúgó felkérésére Pápa városa ad otthont – tájékoztatta a közvéleményt ma délután dr. Áldozó Tamás alpolgármester és Gyeginszky Jenőné szervező. A 17-18 éves korosztály számára kiírt labdarúgó torna célja a Kárpát-medence magyar diáksportjának az anyaországgal és a többi határon túli magyar közösséggel való találkozása, baráti kapcsolatok létesítése, hagyományok ápolása hittel, sporttal, kultúrával. A megmérettetésen - melynek döntőjét a Puskás Ferenc Stadionban rendezik - minden Kárpát-medencei magyar tannyelvű vagy részben magyar tannyelvű iskola diákja részt vehet. A városunkban tartandó elődöntőn négy határon túli csapat – Felvidék (Dunaszerdahely), Erdély (Nyárádszereda) Kárpátalja (még nem ismert az érkező település) és Délvidék (Nagybecskerek) mérkőzik meg egymással, a hazai színeket versenyen kívül a korosztályos városi és megyei bajnok Petőfi Sándor Gimnázium képviseli.
Az összecsapásokat délelőtti időpontokban a Perutz stadionban, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola sportpályáján valamint a Munkácsy Iskola Sporttelepén rendezik majd, a belépés minden mérkőzésre ingyenes. A résztvevők a hagyományokhoz híven az érkezés napján ökomenikus istentisztelten vesznek részt a Bencés templomban, a tervezett programban táncház, történelmi vetélkedő - Trianon, Erkel Ferenc és Kossuth Lajos témakörben - városnézés és a Várkertfürdő látogatása is szerepel.
A rendezvényt Pápa Város Önkormányzata mellett a Veszprém Megyei Közgyűlés is támogatja, de a szervezők mindennemű felajánlást szívesen fogadnak, bővebb információ Gyeginszky Jenőnétől a 06-20/448-4972-es telefonszámon kérhető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-14 18:12:38

Dupla pólósiker


ajánlott cikk főképe

2020-02-29 18:38:38

Olimpiai érmesünk ismét Pápára látogatott


ajánlott cikk főképe

2020-05-18 20:13:36

Újraindulnak az edzések a PELC-nél


ajánlott cikk főképe

2020-06-24 19:49:50

Munkába állt a Perutz FC