Ingyenes tanszercsomagot kapnak rászoruló gyerekek a Pápai Tankerületi Központ jóvoltából


2019-08-22 10:00:59  | cikk: Babos Petra  | 


Ingyenes tanszercsomagot kapnak rászoruló gyerekek a Pápai Tankerületi Központ jóvoltából főképe
Országosan több mint 30 ezer ingyenes tanszercsomagot kapnak a halmozottan hátrányos helyzetű családokban élő gyerekek augusztus 26-ig.
A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) európai uniós projekt jóvoltából a Pápai Tankerületi Központba is megérkeztek az összeállított csomagok- tájékoztatta hírportálunkat Egyházi Andrea tankerületi igazgató.
-A felső tagozatosok egységcsomagot, az alsósok pedig koruknak megfelelő tanszereket kapnak. Az első évfolyamos kisdiákok számára az induló tanszercsomag tartalmazza a felszerelt tolltartót, s az alapvető iskolaszerek mellett az íráshoz és olvasáshoz, valamint a matematikához szükséges füzeteket, rajzlapcsomagot, vonalzót, a rajzok számára mappát, ragasztóstiftet. A tanszercsomag tartalmaz továbbá a diákok számára a kézügyesség fejlesztése érdekében ollót, a rajzórákhoz vízfestéket, szőrecsetet, ecsettálat, valamint zsírkrétát. A csomag részét képezi továbbá a diákigazolvány számára tartó tok, logikai játék, óralap, számolópálcika, számolókorong, mérőszalag, postairón. A lányok és a fiúk eltérő színű tanszerekhez jutnak, számukra a tisztasági csomag is lány illetve fiú kiszerelésben kerül kiosztásra. A 2-4. évfolyamos diákok számára a tanszercsomagban például grafitceruza, négyzethálós, füzetek, rajzlap, vonalzó található. A tanszercsomag része szintén a rajzok számára vízfesték, szőrecset, ecsettál és barkácsolló. Az 5-8. évfolyamon tanuló felső tagozatos diákok számára készített tanszercsomag szintén tartalmaz ceruzát, körzőt, vonalzót, szögmérőt, füzeteket, műszaki rajzlapcsomagot.
Az intézmények az általuk végzett tavaly októberi statisztikai adatszolgáltatást felhasználva értesítik az érintett családokat az ingyenes tanszercsomagokról. A taneszközök átvételének feltétele az illetékes jegyző által kiállított okmány, mely a halmozottan hátrányos helyzetet igazolja.
A tanszercsomagok az érintett tanulók családjának értesítéséről, az eszközök átadásáról - átvételéről a Pápai Tankerületi Központ gondoskodik - tudtuk meg Egyházi Andreától.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!