50 darab interaktív panellel bővült a Pápai Tankerületi Központ


2019-08-23 09:39:54  | cikk: Babos Petra  | 


50 darab interaktív panellel bővült a Pápai Tankerületi Központ főképe
A Klebelsberg Központ a „Digitális kompetencia fejlesztése” című, EFOP-3.2.4-16-2016-00001 azonosító számú kiemelt projekt során több tízezer digitális eszközt szerzett be és osztott ki országos szinten, melyekből június folyamán 3000 darab interaktív panelt kaptak meg a tankerületi fenntartású iskolák - több milliárd forint értékben - tudtuk meg Egyházi Andrea tankerületi igazgatótól.
-A pályázat átfogó célja a tanulók digitális készségeinek fejlesztése, amelyhez szükség van a pedagógusok tanórai és tanórán kívüli digitális eszközhasználatával összefüggő módszertani gyakorlatának megújítására, az infokommunikációs technológiai eszközök használatának ösztönzésére, a köznevelési intézményekben rendelkezésre álló eszközök, módszertani tudás és digitális tartalom elérhetőségének biztosítására.
A Klebelsberg Központ 45.670 laptopot, 24.000 tabletet, 800 tablet-tároló szekrényt tavaly már kiosztott a pedagógusok és a diákok számára - míg idén júniusban 3000 interaktív panelt és a későbbiekben további projektorokat juttat el az ország különböző régióiban található állami köznevelési intézményekhez. A Pápai Tankerületi Központhoz 50 db panel érkezett a nyár elején. A feladatellátási helyeinkre kiszállított eszközök falra, illetve mobilállványra szerelhető kivitelben gazdagítják az iskolák informatikai eszközállományát. Pápán többek között a Petőfi Gimnáziumban, a Türr Gimnáziumban, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, a Tarczy Lajos Általános Iskolában, a Weöres Sándor Általános Iskolában, a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben, valamint a Bartók Béla Alapfokú Művészeti iskolában szereztek be interaktív paneleket. Szeptembertől ezzel tovább bővülnek lehetőségeik a mindennapi oktató- nevelőmunka színesebbé, hatékonyabbá tételében - tájékoztatott a Pápai Tankerületi Központ igazgatója.
A Klebelsberg Központ a tankerületi központok közreműködésével a projekt és az európai uniós támogatás segítségével a mai kor kihívásaira válaszolva elősegíti a magyarországi köznevelés digitális fejlettségének növelését.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-24 18:37:28

Textil arcmaszkok készülnek Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 12:54:04

Hatalmas daru a víztoronynál


ajánlott cikk főképe

2020-02-02 09:37:48

Jöttek, láttak, elűzték a hideget


ajánlott cikk főképe

2020-02-24 14:34:33

Lánczi Tamás: Európa jövője nagy kérdés