Megtartotta alakuló ülését a helyi választási bizottság


2019-08-29 20:34:55  | cikk: HuHa  | 


Megtartotta alakuló ülését a helyi választási bizottság főképe
Mint arról hírt adtunk, a képviselő-testület mai ülésén döntött a Pápa városban működő helyi választási bizottság tagjairól és póttagjairól, akiknek személyére a helyi választási iroda vezetője tett indítványt. A képviselők egyhangú igen szavazattal döntöttek a határozati javaslatról. A bizottságban dr. Böröczky Zoltán Gábor, dr. Édes Ágnes, dr. Somogyi Natália tagként, dr. Kiss Beáta Tímea és Köntös László pedig póttagként vesz részt.
Dr. Áldozó Tamás polgármester előtt tettek esküt a bizottság tagjai és póttagjai

A választási bizottság tagjai ma késő délután dr. Áldozó Tamás polgármester előtt letették az esküt és átvették esküokmányaikat, majd megtartották alakuló ülésüket és első munkaértekezletüket. Az alakuló ülésen a tagok elnököt és elnökhelyettest választottak maguk közül, előbbi dr. Édes Ágnes, utóbbi dr. Böröczky Zoltán Gábor lett.
-Az ülés napirendjén szerepel a Fidesz-KDNP közös polgármesterjelöltjének és 10 egyéni képviselőjelöltjének nyilvántartásba vétele, valamint három roma és német települési önkormányzati képviselőjelölt nyilvántartásba vétele - tájékoztatott dr. Nagy Krisztina jegyző, a helyi választási iroda vezetője. A jelöltek nyilvántartásba vételéről a törvény rendelkezik, eszerint a helyi választási iroda tagjainak a jelöltbejelentést követő 3 napon belül le kell ellenőriznie az ajánlásokat, a választási bizottságnak pedig 4 napon belül kell döntenie a jelöltek nyilvántartásba vételéről vagy annak elutasításáról. Mint az a közösségi médiából ismert, a Fidesz-KDNP már hétfőn megtette a jelöltbejelentéseit, a nyilvántartásba vételről szóló döntés meghozatala időszerű volt.
-A bizottság a polgármester- és képviselőjelöltek nyilvántartásba vételén túl a jelölőszervezetek által állított kompenzációs listák nyilvántartásba vételéről is dönt, kisorsolja a a jelöltek és kompenzációs listák szavazólapon szereplő sorrendjét, jóváhagyja a szavazólap adattartalmát és majd a választás eredményét - tudtuk meg. A bizottságnak ezen túl az is hatásköre, hogy a választási eljárás során, amennyiben kifogás érkezik, annak tárgyában döntsön.
Az első döntéseket már meg is hozta a bizottság

Mint megtudtuk, a bizottság az ülésen a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét és 10 egyéni képviselőjelöltjét, valamint a három roma és német települési önkormányzati képviselőjelöltet nyilvántartásba vette, amennyiben 3 napon belül nem érkezik fellebbezés, ők már hivatalosan is jelöltek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-05 21:34:25

Megoldások a csapadékvizek elvezetésére


ajánlott cikk főképe

2019-12-13 19:09:00

A közgázos diákok is gyűjtöttek cipősdobozokat


ajánlott cikk főképe

2020-02-05 13:43:11

A tegnapi vihar szétszedte a megyét


ajánlott cikk főképe

2020-01-27 22:00:12

„Hirdesse ez a tábla a pápai zsidó mártírok áldott emlékezését” - Lezárult a holokauszt emlékév