Tanszereket gyűjtött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja


2019-08-30 19:09:15  | cikk: Babos Petra  | 


Tanszereket gyűjtött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja főképe
A nyár folyamán indított gyűjtőakciót a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja, melyben tanszereket gyűjtöttek. Az akcióra sok iskolatáska, füzet, íróeszköz gyűlt össze, melyet ma adtak át a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának.
Pintér-Papp Eszter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportjának vezetője elmondta, első alkalommal szerveztek ilyen jellegű gyűjtést, hogy segítsék azokat a családokat, akiknek nehézséget okoz a tanév kezdése.
-Az Ifjúsági Csoportos diákokkal beszélgettünk a nyár folyamán arról, hogy bizony van olyan gyerek, aki reklámtáskában hordja a tanszereit, mivel a szülei nem tudtak neki iskolatáskát venni. Ekkor jött az ötlet, hogy tegyünk közzé egy felhívást, hogy a már megunt iskolatáskákat ne dobják ki, ajánlják fel olyanoknak, akik ezt örömmel hordanák a továbbiakban, illetve ha akad otthon olyan tolltartó, tanszer, akkor azt is hozzák el, s mi megtaláljuk a módját, hogy eljutassuk a megfelelő helyre - emelte ki Pintér-Papp Eszter, aki köszönetét fejezte ki minden felajánlónak, akik ezzel szebbé tehetik sok kisgyermek tanévkezdését. A nagylelkű felajánlást a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálata vehette át, akiket már a korábbiakban is támogatott a szeretetszolgálat bébiétellel. A csoport vezetőjétől megtudtuk, azért a Pápa Környéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézményén keresztül osztják ki a felajánlásokat, mivel a tapasztalataik szerint a város területén jól működik az ellátórendszer, míg a város határától távolodva egyre nehezebben tudják megoldani az önkormányzatok és az ott működő intézmények, hogy a hátrányos helyzetű családok számára adományokat gyűjtsenek. Ez az intézmény garancia arra, hogy jó helyre kerülnek az átadott tárgyak.
-Minden évben vannak jelzések, hogy akadnak olyan gyerekek, akiknek a szülei nem tudják biztosítani a tanévkezdéshez a felszerelést. Igyekeztünk ezt mindig saját magunk megoldani, de ilyen nagymértékű adományt eddig még nem kapunk, így ezúttal több kisgyermeknek tudunk segíteni. Most elsősorban a Család és Gyermekjóléti Szolgálat látókörében lévő gyermekeknek juttatjuk el a felajánlott tárgyakat, ha pedig ezen felül is maradnak adományok, az iskoláktól fogunk segítséget kérni, hogy kik azok a gyermekek, akik valóban rászorulnak a támogatásra - tette hozzá Svasticsné Hegedűs Henrietta, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye vezetője.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-20 22:07:00

Taggyűlés és előadás a Honvéd Bajtársi Klubban


ajánlott cikk főképe

2019-12-09 21:12:42

Idősek karácsonya Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 19:28:18

Kivágni, vagy meghagyni?


ajánlott cikk főképe

2019-12-08 23:46:27

335 ezer forint adomány a beteg gyermekek javára