Megnyílt a Korona-Korvin körforgalom


2019-08-31 11:51:50  | cikk: HuHa  | 


Megnyílt a Korona-Korvin körforgalom főképe
Tegnap befejeződött az aszfaltozás a Korvin-Korona utcai csomópontban és az útburkolati jeleket is felfestették a kivitelezők, így ma nem sokkal ezelőtt elbontották a kordonokat és megindulhatott a közlekedés.

A munkálatok még nem fejeződtek be, a csomópont továbbra is munkaterületnek számít, de már használható. A csomópontban, annak ellenére, hogy nincs kiemelt közepe a körforgalomnak, a körforgalmakra érvényes szabályok szerint kell közlekedni, a belső körre csak azok a nagyméretű járművek hajthatnak rá, melyek másként nem tudnák követni az ívet. A 30 km-h-s sebességkorlátozás betartása, valamint a négy gyalogos-átkelőhelyre vonatkozó szabályok figyelembevétele szintén elengedhetetlen a balesetmentes közlekedéshez - figyelmeztetett Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője.

Dr. Áldozó Tamás polgármester is a közlekedési szabályok betartását kérte a közlekedőktől. Mint mondta, akkor fog működni a csomópont, ha a közlekedők együttműködők lesznek és nem azon fognak versenyezni, hogy ki tud átmenni a körforgalom közepén, hanem tekintettel lesznek a gyalogosforgalomra és a több irányból érkező járműforgalomra.

A polgármester arról is szólt, a hatodik útrekonstrukció végén szeretnék összegezni az elvégzett munkát.

-Annak idején egy összegben kaptuk meg a beruházás forrását és egy alkalommal kell tudnunk elszámolni vele. Ez az elszámolás azonban nem csak azt jelenti, hogy a megfelelő dokumentumokat benyújtjuk a kormányhoz, hanem hogy a pápaiak előtt is elszámolunk vele. Elszámolunk a 650 millió forint támogatással, azzal a közpénzzel, amit a vízműn keresztül fordítottunk erre a projektre, és azzal, amit a város költségvetéséből biztosítottunk. Úgy vélem, ez erősen meg fogja közelíteni az 1 milliárd forintot.

A pápaiak számára egy projektösszegző rendezvényt tervez a városvezetés, ennek időpontjáról a munkálatok befejezésének figyelembe vételével döntenek.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-21 21:07:43

Sikeres pályázat - megújuló kiállítás