Tilos a várakozás a Fő téren


2019-09-02 17:37:51  | cikk: HuHa  | 


Tilos a várakozás a Fő téren főképe
Várakozni tilos zónát jelölt ki az önkormányzat a Fő térre vonatkozóan, mivel megszaporodott azoknak a gépjárműveknek a száma, melyek a téren parkolnak, illetve várakoznak. A Fő tér átadásakor az ingatlantulajdonosokat és üzletbérlőket tájékoztatták arról, hogy gépjárművükkel csak a saját ingatlanjukon várakozhatnak, illletve árurakodás idejére veheti igénybe a teret. Az utóbbi időben azonban egyre több olyan gépjárművet lehetett látni főként a Korvin utca sarkán található pénzintézet környékén, melyek hosszabb-rövidebb ideig várakoztak, parkoltak a közterületen. Voltak, akik az útpálya határát jelző félgömbökön keresztülhajtva álltak meg járművükkel, voltak, akik az üzletek, lakóházak bejáratában, de az úttesten is várakoztak autók.
Bakó István, a Városgondnokság igazgatója a Korvin utcai táblánál

-A probléma megoldásához több közlekedési szakértővel, illetve a rendőrkapitánysággal is egyeztettünk, így született a megoldás, hogy várakozni tilos zónát alakítunk ki, a KRESZ ezt lehetővé teszi - közölte érdeklődésünkre Bakó István, a Városgondnokság igazgatója.
A zónahatárokat három helyen táblával jelölték meg: a Korvin utca felől a Galéria Bisztró épületénél, a Szent István úton a Pegazus Színháznál, a körforgalom irányából a Gróf úton pedig a Plébániasorra vezető út előtt. Ugyanezeken a pontokon a Fő térről kivezető oldalon a várakozni tilos zóna végét is jelzik a táblák.
-Természetesen nem akartuk ellehetetleníteni a Fő tér életét, így a tényleges áruszállításra, ki-berakodásra, a pénzszállításra, valamint a piacozókra - meghatározott napokon és meghatározott időtartamban - érvényes a kivétel. Emellett külön engedéllyel rendezvények, esküvők idején is van lehetőség a várakozásra.
A Szent István utca felől

A táblákat a múlt hét végén helyezték ki, a közterület-felügyelők egyelőre csak figyelmeztetik a szabálytalankodókat, de hamarosan a szabálysértési eljárásnak megfelelően intézkednek a várakozni tilos zónában várakozó járművek vezetőivel szemben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-11 19:52:38

Képviselők az épülő atlétikai centrumnál


ajánlott cikk főképe

2020-08-10 17:21:35

Dr. Áldozó Tamás: az elmúlt 24 órában nem emelkedett a fertőzöttek száma


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 08:10:00

Jazz muzsika a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 09:37:52

Szabadtéri misékre várják a 65 év alattiakat vasárnaponként