Sajtótájékoztató a 20. Nemzetközi Játékfesztiválról


2010-06-08 22:38:36  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Sajtótájékoztató a 20. Nemzetközi Játékfesztiválról főképe
Péntektől, vagyis június 11-től újra Játékfesztivál lesz Pápán. A rendezvénysorozat a hagyományoknak megfelelően ismét tartalmas és gazdag programokkal várja a gyermekeket és felnőtteket három napon át.
A 20. Játékfesztivál időpontja is a megszokott, június 11-tól 13-ig tartó napokon várja majd az érdeklődőket. A Játékfesztivált Bánki Erik, az Országgyűlés Sport-és Turisztikai Bizottságának elnöke nyitja majd meg pénteken este a Fő téri színpadon. A nyitónap estéjén a Fő téren Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar lép fel. Ugyancsak nagy sikerre tarthat számot a záró koncert is: vasárnap este a Karthago zenél majd a Fő téren, melynek végén az elmaradhatatlan tűzijáték zárja majd az idei rendezvényt.
- A Játékfesztivál a nyár első nagyszabású programja. A Játékfesztivál struktúrájában nincs változás. Tavaly a schwetzingeni művészek kiállítása volt az újdonság, idén pedig az Art Bridge, a kampeni művészek tárlata kíséri majd a rendezvényt - mondta el Áldozó Tamás alpolgármester, aki végül köszönetet mondott a támogatónak, hogy segítségükkel létre jöhetett az idei Játékfesztivál is.
A sajtótájékoztatón Veszpréminé Turtsányi Valéria, a JMK igazgatója szólt a programokról.
- A 20. Játékfesztivál igazi különlegessége lesz a péntek esti A játék összeköt - élőlánc című játék, melyben a Nagytemplom körül általános iskolák és amatőr művészi csoportok állnak , majd össze és fogják közre a templomot, majd lufikat eresztenek a magasba szimbolizálva ezzel a 20 évet.  Az idei Játékfesztiválhoz is kapcsolódnak rangos rendezvények, ilyen lesz például az Országos Majorettfesztivál, a Miniolimpia, a Képregény Találkozó, az V. Jótékonysági Motoros Nap és az ÁNTSZ szokásos egészségmegőrző programja. Nagy érdeklődés várható a játékvárosba, ahol kézműves bemutatók, retro vidámpark, játékos vetélkedők, póni lovaglás, népi játékok kavalkádja várja majd a gyerekeket. A Gitárnyűvők is bemutatkoznak majd, valamint a játékfesztivál történetéről lesz játékos vetélkedő. A Tudás-Szín-Tér projekt záró kiállítása, az Én világom is látható lesz a JMK előadótermében - hangsúlyozta az igazgatónő.
Rádi Róbert, a művelődési osztály vezetője hozzátette még:
- Pénteken délelőtt egy Óvodapedagógiai Szakmai Konferenciát tartanak a Városi Óvodák és a PÉVOE szervezésben a Pedagógus Otthonban. Szombaton a Miniolimpia, az amatőr szkanderverseny, a gördeszkások-és görkorcsolyások bemutatója, valamint az erős emberek versenye várja az oda látogatókat. Vasárnap az Elekthermax Horgász Tónál lesz verseny, valamint amatőr és profi fekvenyomó versenyre hívják az érdeklődőket. Este 6 órától pedig az Örökfocit (öregfiúk labdarúgó mérkőzése) nézhetik meg a Perutz Standionban a foci szerelmesei.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-16 10:45:55

A koronavírus személyes történeteit gyűjti össze a Gróf Esterházy Károly Múzeum


ajánlott cikk főképe

2020-02-26 22:32:07

Éves szakmai tanácskozás a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 19:24:34

Szépkiejtési verseny angol nyelven a Tarczyban


ajánlott cikk főképe

2020-02-14 22:24:36

A banda és a lakodalmasok