Dr. Áldozó Tamás: Soós Imre kérjen bocsánatot, aztán amilyen gyorsan érkezett a közéletbe, olyan gyorsan távozzon is onnan!


2019-09-06 18:17:29  | cikk: HuHa  | 


Dr. Áldozó Tamás: Soós Imre kérjen bocsánatot, aztán amilyen gyorsan érkezett a közéletbe, olyan gyorsan távozzon is onnan! főképe
A közelmúltban jelent meg Soós Imre, az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje tollából az alábbi megjegyzés Pápa Város Hivatalos Oldalán a Teuton Lovagrend legutóbbi adományáról szóló, megosztott cikkhez: „Magyarországon a gyermek az első... németországi könyöradományból. Miért van erre szükség, mikor dübörgünk?” Dr. Áldozó Tamás ezt a bejegyzést minősíthetetlennek, vállalhatatlannak és az érintettek számára megalázónak tartja, ennek adott hangot mai sajtótájékoztatóján, az újabb kamion adomány megérkezésekor.
-Magyarországon a gyermek az első: ebben egyetértünk. A Teuton Lovagrend magyarországi vezetőjeként viszont visszautasítom, hogy Soós Imre „könyöradomány”-nak minősítse annak a karitatív tevékenységnek az eredményét, ami nagyon sok ember önkéntes munkájából és anyagi támogatásából teremt lehetőséget folyamatosan pápai családok számára - hangsúlyozta.
A kifogásolt bejegyzés a város hivatalos facebook oldalán

Felidézte, 2009 óta érkeznek városunkba rendszeresen ételadományok a lovagrend jóvoltából, csak az idén már hét szállítmány érkezett, ebből hat szállítmány szétosztása meg is történt. Azok a családok, akik mind a hat alkalommal elfogadták a felajánlást, közel 110 ezer forint értékű, kiváló minőségű ételhez jutottak. Márpedig több száz pápai kisgyermeket nevelő család élt a lehetőséggel.
-Alkalmanként átlag kétszáz pápai család döntött az adomány elfogadása mellett, Soós Imre vállalhatatlan minősítésével őket alázza meg. Soós Imre vállalhatatlan minősítésével, hangulatkeltő hozzászólásával azt kockáztatja, hogy a Teuton Lovagrend nem hoz több adományt Pápára. Soós Imre ezzel több száz pápai családot foszt meg a lovagrend támogatásától. Október 13-án - úgy tűnik - ennek a támogatásnak a jövője is a választás tétje lesz a kisgyermekeket nevelő pápai családok számára - figyelmeztetett a polgármester.

A városvezető arról is szólt, a Teuton Lovagrendtől kapott adományból nemcsak a kisgyermekes családok részesülnek, egy részük onkológiai betegekhez, szondás táplálásra szoruló idős emberekhez és ételallergiásokhoz kerül.
-Támogatásként és nem könyöradományként - hangsúlyozta, hozzátéve - Soós Imre őket is megalázta, éppúgy, mint azokat, akik a lovagrendnél és itt Pápán a Városgondnokság és az ESZI munkatársaként dolgoznak az adományok családokhoz való eljuttatásán.
Idén már hat alkalommal kaphattak pápai családok a kiváló minőségű ételekből

Dr. Áldozó Tamás az ügy kapcsán megemlítette, Grőber Attila 45 nappal ezelőtt jelentette be, hogy etikai kódexet állítanak össze, amit azóta sem mutattak be.
-Az viszont látszik, hogy a képviselőjelöltjeik megnyilvánulásai mindenféle mérce nélkül születnek és Grőber Attilának nincs ezzel problémája. Fenntartások nélkül együttműködik azzal a Süle Zsolttal, aki a holokauszttagadást mentegette, együttműködik azzal a Kovács Arnolddal, aki többször tett minősíthetetlen kijelentéseket, a Vajda Péter lakótelepiekről pedig úgy nyilatkozott, hogy ők nem laknak, hanem meghúzzák magukat a lakásaikban és most kíváncsian várom, hogy Soós Imre ugyancsak vállalhatatlan kijelentésére mi lesz majd a reakció - mondta és hozzáfűzte - tisztázni kellene, hogy az a bizonyos etikai mérce elérte már a lábszárközép magasságát, vagy továbbra is a béka alsóját súrolja Grőber Attila háza táján.
A polgármester Soós Imrének két dolgot javasolt, egyrészt, hogy keresse fel Szíjártó László atyát, a lovagrend egyik lelki vezetőjét, aki egyben a borsosgyőri plébános is, és az atya minden részletre kiterjedően tájékoztatni fogja a Teuton Lovagrend működéséről, az adományokról és általában a karitatív tevékenységekről.
-A másik javaslatom Soós Imrének: sürgősen kérjen bocsánatot, aztán amilyen gyorsan érkezett a közéletbe, olyan gyorsan távozzon is onnan!

A polgármester emlékeztetett, Lombosi Sándor sem kért még bocsánatot a Fidesz-KDNP támogatóinak fogyatékosnak minősítéséért.
-Nem dolgunk, hogy azt nyomozzuk, Lombosi Sándor a hat jelölő szervezetből kinek a jelöltje, de valakinek a megsértett pápaiak arcába kellene néznie és elnézésüket kérnie! - fogalmazott a sajtótájékoztatón.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: választás2019
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet