Készülnek a kisebbségi önkormányzati választásra


2010-06-09 20:02:01  | cikk: mo  | 


Megtartotta soron következő ülését a Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat. Az első napirendi pontban a képviselők a kisebbségi önkormányzat költségvetésének módosításáról döntöttek. Keller Ludmilla elnök elmondta, 170.730 forint feladatalapú támogatást nyertek, e mellett két rendezvényre, a népirtással kapcsolatos megemlékezésre és az Örmény Köztársaság megalakulásának tiszteletére szervezett programra összesen mintegy 150.000 forintot nyert a kisebbségi önkormányzat.
Az elnök beszámolt az örmény genocídium, vagyis népirtás emlékére rendezett program sikeréről. Hozzátette, a rendezvényt a Nagytemplomban tartották, mely ezúttal zsúfolásig megtelt.
Az ülésen szó esett az Örményországban tett szakmai út tapasztalatairól. Keller Ludmilla kérdésünkre elmondta, a Veszprémi Örmény Kisebbségi Önkormányzat szervezésében május 23-tól 7 napot töltött Örményországban, ahol több, a világ más országaiban élő örménnyel ismerkedett meg. Az elnök úgy látja, a jövőben együttműködés valósulhat meg a világban oly nagy számban élő örmény diaszpórával, mely elsősorban cserelátogatásokban testesülne meg.
Vegyes ügyek keretében tárgyalták a 2010 őszén esedékes kisebbségi önkormányzati választásokra való felkészülés mikéntjét és a szeptemberre tervezett programokat. Július 15-ig kell felvetetnie magát a kisebbségi választói jegyzékbe annak, aki részt akar venni az októberi települési kisebbségi választáson. Az induláshoz 30 érvényes aláírás szükséges, az elnök tájékoztatása szerint a Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat eddig 15 ajánlást gyűjtött össze.
A kisebbségi önkormányzat szeptemberben két rendezvényre készül. Megemlékeznek az Örmény Köztársaság kikiáltásának évfordulójáról és szerveznek egy ún. Gasztronómiai Napot is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:40:18

Fogd, vidd és olvasd! Ingyen elvihető könyvek a bibliotéka előtt


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 13:17:36

Megújul a víztorony tetőszigetelése


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 09:45:58

Egyházi Andrea: Minden intézményünk készen áll az érettségi vizsgák szabályos és biztonságos megtartására


ajánlott cikk főképe

2020-05-14 15:08:50

MOB elnöki látogatás az épülő atlétikai központnál (frissítve)