A polgármester is köszöntötte a 90 éves Döbröntei Istvánnét


2019-09-12 17:35:51  | cikk: Babos Petra  | 


A polgármester is köszöntötte a 90 éves Döbröntei Istvánnét főképe
Döbröntei Istvánné Szakács Rozália 1929. szeptember 10-én született Pápán. Édesapja kertészként dolgozott, édesanyja háztartásbeli volt. Öt gyermekük született, négy lány és egy fiú. Rózsi néni nyolc év általános iskolai tanulmány után három évig szakmunkásképzőben tanult, a női szabó szakmát sajátította el. 16 évig otthonában dolgozott, szebbnél szebb ruhák kerültek ki kezei közül. 1952 karácsonyán férjhez ment, két gyermeke született, Attila és Ildikó. Férje Döbröntei István kőműves volt, majd a pápai textil gyárban dolgozott 28 évig. 60 éves korában beteg lett, 62 évesen elhunyt. 37 évet töltöttek együtt, példás férj és családapa volt. Fia, Attila Pápán él, saját asztalos műhelye van. Ildikó 65 éves, ő is Pápán él, fogtechnikus szakmájában nyugdíjba vonulásáig dolgozott.
Rózsi néninek egy unokája van, Dalma, s neki egy kislánya. Hollandiából hazaköltözött keresztlánya mindenben segíti és támogatja. Rózsi nénit családja és rokonai rendszeresen látogatják. Kedvenc elfoglaltsága a versírás, az olvasás. Nyolcvanadik születésnapja alkalmából családja az idős néni verseit könyvbe szedte. Családja szerető támogatásával hosszú ideig saját otthonában ellátta magát, idős korára a betegségek sem kímélték, így 2019 júliusában beköltözött az idősek gondozóházában a Barát utcába. Társaival jó kapcsolatot ápol, a közösségi életben aktívan részt vesz. Kellemes beszélgetőpartner, szívesen hallgat meg másokat is. Empatikus és nagyon segítőkész lakótársaival szemben.
Kilencvenedik születésnapja alkalmából dr. Áldozó Tamás polgármester is köszöntötte egy csokor virággal és Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelével. A polgármester, mint mondta, mindig nagy öröm, amikor szép korúakat köszönthet, olyanokat, akik betöltötték a 90., a 95. vagy éppen a 100. születésnapjukat.
-Ilyenkor beleborzonghatunk abba, hogy az a kilenc évtized mennyi mindent magába foglal, az milyen életutat takar, milyen nehézségei, viharai voltak a történelemnek, amit át kellett élniük. Amikor vannak ezek a találkozásaink, akkor azt látjuk, hogy ezen szép korú polgártársaink, ezt milyen életvidámsággal és milyen jó egészségben élték meg - mondta a polgármester, majd hozzátette, azon dolgoznak, hogy az otthonban jó körülményeket, kényelmes hétköznapokat biztosítsanak mindenkinek, aki itt él, s azt kívánta az ünnepeltnek, ezeket az éveket élje meg jó egészségben, rokonai, családtagjai, a gondozók odafigyelésével. Éltesse sokáig a jó Isten, a versek és az a sok szeretet, ami körbeveszi.
Az idős nénit Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető, Kissné Marton Bernadett vezető ápoló mellett a családtagok, rokonok, barátok is köszöntötték.
A születésnapról természetesen a hatalmas torta sem hiányozhatott, amit együtt fogyasztottak el a megjelentek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-12 10:59:22

Az ünnepség elmarad, a tiszteletadást megtartják


ajánlott cikk főképe

2020-05-27 10:04:16

Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-04-22 20:34:20

A piros lap mögött, avagy hatósági házi karanténban


ajánlott cikk főképe

2020-03-04 17:46:31

60 facsemete a tapolcafői kerékpárút mentén