Európa-bajnok lett a pápai íjász


2019-09-12 18:32:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Európa-bajnok lett a pápai íjász főképe
A Várnán megrendezett íjász Európa-bajnokságon veterán kategóriában első helyezést szerzett Süle István, a Delta Íjászegyesület versenyzője.

A szlovákiai Várna városában rendezték meg rekord résztvevői számmal a 3D Íjász Európa-bajnokságot. 15 országból mintegy 500 íjász képviseltette magát a megmérettetésen. Az augusztus 20-25. között megrendezett versenyen magyar színekben 126-an mérették meg magukat. A kontinensviadalon részt vett a Delta Íjászegyesület tagja, Süle István is, aki az olimpiai egyéni veterán kategóriában első helyezést ért el.

- A marcali és alsóörsi terepíjász ob kvalifikáció kiváló felkészülési lehetőség volt az Eb-re, nem mellékesen jól is sikerült, hiszen mindkét helyszínen országos csúcsot sikerült lőnöm, így bizakodva vártam a szlovák versenyt - mesélte Süle István. - A csigás íjról körülbelül másfél éve váltottam az olimpiaira, szerencsére a váltás zökkenőmentes volt, így mindhárom nap jól sikerült és a negyedik napon rendezett döntőben sem remegett meg a kezem, így közel 40 ponttal sikerült többet lőni mint a második helyezett versenyzőtársam. Pontszámommal egyébként a 18-50 év közötti kategóriában második lettem volna, egyszóval elégedett vagyok.

Süle István hozzátette, a magyar küldöttség kitett magáért, hiszen a díjátadón összesen 28 arany-, 19 ezüst- és 11 bronzérem került az íjászok nyakába. Az egyéni érmek mellett öt csapatérem - köztük egy arany - is a hazai íjászoké lett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-29 16:20:23

Darts: Lezárult a tavaszi ligasorozat


ajánlott cikk főképe

2020-07-01 23:20:05

Meggyőző játék, szép Perutz gólok


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 18:48:12

Otthon készülnek a Perutz játékosai


ajánlott cikk főképe

2020-04-13 17:35:33

Jótékonysági virtuális meccs pápai részvétellel