Hangulatos jazz-est az Óteraszon


2019-09-13 22:10:58  | cikk: ha  | 


Hangulatos jazz-est az Óteraszon főképe

A Duka Jazz Sessiont Dukavits István alapította - az ő beceneve adta a zenekar nevét - 2007-ben. Oláh Dezső neves zongoristával találkozott egy kávézóban, s vele beszélgetve körvonalazódott az ötlet. Quartettként indult a csapat, aztán session lett a formáció, hogy ne legyenek létszámbeli korlátok, hisz Dukavits István nagy álma, hogy big banddel muzsikálhasson. Amíg ez nem valósul meg, addig marad a négy- vagy öttagú felállás. Pápán Dukavits István (ének), Kovács Felícián (zongora), Takács Donát (basszusgitár) és Kovács Norbert (ütőhangszerek) szórakoztatta a közönséget.

Dukavits István, a zenekar vezetője

A budapesti zenekar tagjai képzett zenészek, a Zeneakadémián vagy konziban végeztek jazz-tanszakon. Egyetlen kivétel az alapító, aki hobbiénekesként mutatta be magát, de azért a családban erős zenei vonal mutatkozott, az édesapa operaénekesnek készült, Dukavits István is járt zeneiskolába, folyamatosan képezte magát, ő egyébként civilben coach, szervezetfejlesztő tréner. Mezei Zsolt osztálytársa volt a ferences gimnáziumban, a gyűjteményi könyvtár vezetője volt a pápai kapcsolat, az ő közvetítésével jött el városunkba ez a remek zenekar.


A repertoárban többek közt Michael Buble, Bruno Mars, Michael Jackson slágereit hallhatta a közönség jazz-fűszerezéssel. A zenekar célja, hogy ismert slágerekkel lepjék meg a hallgatóságot - új köntösben. A mediterrán Óterasz tökélete helyszíne volt a kora őszi, kellemes esti koncertnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-10 20:25:29

Megfertőződött egy bölcsődei dolgozó


ajánlott cikk főképe

2020-04-25 17:04:45

Minden út a Forrás tanösvényhez vezet


ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:22:57

Teljes fordulatszámon pörög a piac


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 22:50:30

Harsonakvartett a meglepetés koncerten