Pénzdíjas sakkverseny


2019-09-16 17:09:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pénzdíjas sakkverseny főképe
A Szabadgyalog Sakk Egyesület a Huszár Közösségi Házban első alkalommal rendezte meg a Lima Trans kupát. A pénzdíjas rapid sakkverseny célja a sportág népszerűsítése valamint a játéklehetőség biztosítása volt a 2000 Élő pont alatti versenyzőknek.

A megmérettetésre 50-en neveztek, a szervezők pedig az első tíz helyezettet pénzjutalomban részesítették, emellett nyolc különdíjat is kiosztottak, így a mezőny egyharmada nem távozott üres kézzel.

- A korábbi versenyeken azt tapasztaltuk, hogy a dobogós helyezések sorsába csak nagyon kevesen tudnak beleszólni, a pénzdíjas tornákon pedig egyáltalán nincs lehetőség a mesterek mellett jó eredményt elérni, ezért döntöttünk úgy, hogy kifejezetten a 2000 Élő pont alattiaknak írjuk ki a versenyt (az Élő-pontrendszer a versenyzők egymáshoz viszonyított aktuális játékerejének mérésére létrehozott rendszer) - mesélte Kiss Csaba főszervező. - Kilenc fordulós, svájci rendszerben bonyolítottuk le a kupát, Pápa és környéke mellett Felvidékről, Perbete nevű településről öten is neveztek a versenyünkre. Elégedett vagyok az 50 fős nevezői létszámmal, bízom benne, hogy jövőre még többen lesznek, hiszen szeretnénk ebből hagyományt teremteni. Szeretném megköszönni Lima Antal segítségét, aki támogatta a versenyünket. Az első tíz helyezett mellett több különdíjat is kiosztottunk, a versenyt Marek Ostruzlik nyerte Palla György előtt.

A sakk idény szeptember 28-án a szezonnyitó versennyel folytatódik a Huszár Közösségi Házban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-07 18:05:12

Kosárlabda: Vereség az évindítón


ajánlott cikk főképe

2019-10-18 18:01:54

A Bicskét fogadja a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-01-31 17:57:48

A vártnál könnyebb győzelem


ajánlott cikk főképe

2019-12-04 17:53:46

Ovikéziseket látogatott meg a Mikulás