Programokban gazdag év áll a 15 éves Pegazus Színház előtt


2019-09-17 08:47:57  | cikk: Babos Petra  | 


Programokban gazdag év áll a 15 éves Pegazus Színház előtt főképe
Családi programok, bérletes bábelőadás, bábkiállítás, bábműhely, új honlap, mackókiállítás, jubileumi kiadvány, fotókiállítás, dolgozói találkozó és parádé - címszavakban a 2019/2020-as, jubileumi évad programterveiről, melyet évadnyitó társulási ülésén ismertetett a Pegazus Színház két igazgatója, Végh Zsolt és Sarkadi Nagy László.
Az összejövetelen Sarkadi Nagy László igazgató értékelte a 2018/2019-es évadot. Mint mondta, igen mozgalmas jubileumi évadot tudnak maguk mögött. Bérletes bábelőadásból négy megyében, 28 helyszínen, 6167 bérletesük volt. Az évadban három bábelőadást mutattak be összesen 20.601 nézőnek. A gyermekeknek szóló előadásaik pedagógiai igényességgel, szórakoztató és nevelő szándékkal szólnak óvodás és kisiskolás nézőknek. A megszokott, jó színvonalú, újszerű képi világú, élő- és bábszínházi elemeket ötvöző, gyakran interaktív játékok sok zenével és cselekménnyel mesélnek el klasszikus és világirodalmi történeteket. A mackókiállításon 1853 érdeklődő járt, míg a négy családi napon 550 fő kereste fel őket, a bábműhely képzésen pedig 80 fő vett részt. A Pegazus Színház az Esterházy-kastély programjaiban is aktívan részt vesz. A nézőszám az évadban összesen közel 50.000 fő volt. A Pegazus Parádé nagy sikernek örvendett, a két napos gyermekfesztiválra sokan ellátogattak, ezúttal 4400-an.
A évadnyitó ülést mikrokiállítás színesítette a dolgozóik munkáiból

A jubileumi évadukban a hagyományos programjaikon túl bővülő kínálattal, meglepetés és kiegészítő elemekkel várják a hozzájuk látogatókat.
Végh Zsolt elmondta, a 2019-2020-as évad bérletes műsorában Az égigérő fa, Pöttöm Panna és az Egérrágta mesék című bábjátékokat láthatja a gyermekközönség. Emellett a színház jól bevált, hagyományos programjai, rendezvényei az aktuális évadot ugyancsak színesítik majd.
A 2019-2020-as évadban gazdag programkínálat vár az érdeklődőkre. A Pegazus Színház, amely 2019-2020-as, immár tizenötödik színházi évadában is az alapításkor lefektetett elvek mentén szervezi kulturális tevékenységét, vagyis szórakoztatva nevelnek, miközben klasszikus, keresztény polgári értékeket közvetítenek.
-Októberben kezdődik a bérletes előadássorozat, valamint Népmese Nap címmel a családi programok sorozata. Novemberben szervezünk egy jubileumi bábkiállítást, decemberben pedig a Pegazus karácsonyt, sajt bábos betlehemmel és meghívott betlehemező csoporttal közösen. Januárban folytatódik a bábműhely, s terveink között megújul a honlapunk is. Februárban a Pegazus farsangot ismét a mohácsi busókkal tartjuk, a közkedvelt mackókiállításon pedig 15 x300 mackót láthat majd a nagyérdemű. Márciusban a Paraván mögött- bábszínházi „titok” címmel hirdetünk programot és székfoglalót is tartunk, melyen a székvásárló mecénásokat köszöntjük műsorral. Áprilisban a hagyományos Pegazus húsvéttal várjuk a családokat, májusban pedig a gyermeknappal és helyben ismert híres személyek kedvenc játékainak kiállításával. Júniusban jubileumi kiadványt mutatunk be és a 15 év során készült fotókból egy kiállítást nyitunk, valamint a 15 év dolgozóinak, segítőinek találkozóját is megrendezzük. Júliusban a jubileumi Pegazus Parádéval zárjuk az évadot - tudtuk meg a társulási ülésen.
Oláh Bella és Rózsa-Molnár Henrietta

A társulat összetételében ezen a nyáron is történt változás: két színész, Oláh Bella és Rózsa-Molnár Henrietta személyében, akik egy-egy verset és rövid jelenetet is előadtak bemutatkozásképpen. Mindkét fiatalnak gyermekkori álma a színészkedés, s remélik, itt a Pegazusban megtalálják a helyüket.
A családias hangulatú évadnyitó társulati ülést pezsgős koccintás zárta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-14 22:53:58

A Duna Művészegyüttes a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-06-24 19:34:24

Pénteken nyit a termál és az uszoda


ajánlott cikk főképe

2020-02-27 19:07:53

Az Országházban jártak a petőfisek


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 19:14:54

Előkészítették a futópálya nyomvonalát