E-sportban is sikeresek a petőfisek


2019-09-17 16:35:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


E-sportban is sikeresek a petőfisek főképe
Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal hibrid honvédelmi versenyt rendeztek Zalaegerszegen, ahol a Petőfi Sándor Gimnázium második helyezést ért el.

A Zala Megyei Védelmi Bizottság a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program népszerűsítésének szándékával rendezte meg az e-sport versenyt, melyre a szervezők azokat a négyfős középiskolás csapatok hívták meg, amelyek az elmúlt években már szerepeltek hasonló tematikájú versenyeken. A Petőfi Sándor Gimnázium évek óta vesz részt a megyei és országos honvédelmi megmérettetéseken, ahol rendre a legjobbak között szerepel, így kaphatott meghívást a zalai megyeszékhelyre.

- A cél egyrészt a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program, másrészt a katonai életpálya népszerűsítése volt - mesélte Koncz János, a gimnázium testnevelője. - Az ország nyolc megyéjéből érkezett a 12, középiskolás fiatalokból verbuválódott négyfős csapat, iskolánkat és városunkat Somogyi Csongor, Szabó Kornél, Schenek Dániel és Ábrahám János képviselte. A lövészeti feladatok, kardforgatás, tájékozódási futás mellett a digitális eszközöké volt a fő szerep, a kinect valamint VR feladatoknál a taktikának is nagy szerepe volt. Elég rutintalanul kezdtünk, az első fél óra után csak a nyolcadik helyen álltunk, aztán ahogy belerázódtunk, egyre feljebb kúsztunk a rangsorban, egészen a második helyig, amit sikerült megtartanunk a verseny végéig. Nagyon elégedett vagyok a gyerekekkel, hiszen gyorsan alkalmazkodtak a körülményekhez és egy országos mezőnyben ismét a legjobbak közé kerültek.

Koncz János elmondta, a jövőben is szeretnének a klasszikus honvédelmi versenyek mellett az ilyen új típusú, e-sport rendezvényeken is részt venni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-17 19:15:57

Eredményes évet zárt a PAC


ajánlott cikk főképe

2019-11-14 13:39:56

Szoros küzdelemben maradt alul a Concordia Motax KC Pápa


ajánlott cikk főképe

2020-01-12 17:53:19

Terematlétika bajnokság


ajánlott cikk főképe

2019-10-27 17:36:50

Balul sikerült hazai bemutatkozás