Gyurátz Ifjúsági Nap


2019-09-21 19:58:06  | cikk: ha  | 


Gyurátz Ifjúsági Nap főképe

A Pápai Evangélikus Egyházközség fiataljait invitálták a templomba és a templomkertbe egy közös programra ma délelőtt. Az "Oltalom és nyitottság" című EFOP-pályázat keretében két éven keresztül számos közösségi programot szerveznek a luteránusok. Ebbe a körbe tartoznak a Gyurátz Kör alkalmai, az énekkar próbái, de volt nyári tábor, s ehhez kapcsolódott ez az őszi ifjúsági rendezvény is.

A templomban volt az áhítat

- Mivel az előző tanévet egy táborral zártuk, úgy gondoltuk, hogy az új tanévet is egy közösségi programmal kezdjük. A város több iskolájában jelen vagyunk, mintegy kétszáz hittanosunk van, őket invitáltuk erre az alkalomra. A jövőnk záloga a gyermek, az evangélikus egyháznak is szívügye a velük kapcsolatos szolgálat, a tanításuk - mondta Polgárdi Sándor esperes, aki Németh Katalin lelkésszel közösen szervezte a Gyurátz Ifjúsági Napot.

A templomi kalandtúra legnépszerűbb állomása a torony volt

A nap áhítattal és közös énekléssel kezdődött, ahol téti fiatalok is szolgáltak, majd egy izgalmas kalandtúra indult. A gyerekek csoportokat alkottak és a templomtértől a sekrestyén és a karzaton át a toronyig jutottak, mindenhol feladatok várták őket. Volt puzzle, totó, igekirakó, de titokdoboz is. Ennek az volt a lényege, hogy a gyerekek nem láttak bele, csak kitapinthatták, hogy mi van a dobozban. Nem volt egyszerű, mert például régi persely és egy sapka is akadt a tárgyak közt. A fáradt csapatok aztán a Menyegző Társulat népzenei műsorát nézve-hallgatva megpihentek, hogy aztán újult erővel vessék magukat a kézműves foglalkozásokba, bibliai játékokba, de volt ping-pong és tollaslabda is. Az ebéd után úti áldással indultak haza a résztvevők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-22 17:46:17

Május 30-án nyit az Esterházy-kastély


ajánlott cikk főképe

2020-07-11 16:27:14

Zumba bemutatóval zárult a családsegítős tábor


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 14:05:33

A Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes volt a meglepetés koncert fellépője


ajánlott cikk főképe

2020-07-04 12:35:22

Átadták a Külső-Várkerti Futópályát