Szerelik a kastélykaput (képekkel frissítve)


2019-09-23 13:05:45  | cikk: HuHa  | 


Szerelik a kastélykaput (képekkel frissítve) főképe
A pénteki szentendrei kastélykapu avató után a mesterek becsomagolták, ma reggel pedig útnak indították városunkba az Esterházy-kastély díszkapu-együttesét. A teherautó nem sokkal 9 óra előtt futott be, aztán a szakemberek megkezdték az oszlopok beállítását és beszerelésre való előkészítését.
-A két oszlop közé egy vízszintes összekötőt szerelünk, ez tulajdonképpen csak egy mankó. Felszereljük a felső timpanondíszt, az oszlopfőket és egy andráskereszttel rögzítjük a pozícionáláshoz a szerkezetet. Ezzel együtt fogjuk majd egy nagyobb darusautóval beállítani a helyére - magyarázta Lehoczky Tivadar fém-szakrestaurátor a helyszínen.
Dr. Áldozó Tamás és Lehoczky Tivadar a szerelés alatt álló oszlopnál

Mindez hamarosan várható, hiszen a daruskocsi 13 órára érkezik meg és akkor kezdik meg az emelést. Az oszlopokat 10-10 dűbellel fogatják le és betonozással véglegesítik. A beszerelt oszlopokat pontosan beállítják, rögzítik és holnap szerelik rá a nagykapu két szárnyát és az oldalsó gyalogkapukat. Információink szerint kedd estére, de legkésőbb szerdára teljesen elkészül az építmény.
Mindezek mellett egy másik kivitelező a kaput megvilágító reflektorokat szerelte fel ma délelőtt, a kapu beszerelése után pedig még a körülötte lévő burkolatot kell helyreállítani - tudtuk meg a szakemberektől.
Az utolsó munkafázisokat dr. Áldozó Tamás polgármester is megtekintette, aki úgy fogalmazott, jó látni ezeket és azt, hogy több vállalkozás szépen összehangolva végzi a munkát a területen.
-Egy nagyon hosszú útnak a vége felé járunk, ennek az útnak minden izgalma egyenértékű azzal a várakozással és készülődéssel, ami már az ünnepről szól majd - mondta, utalva a péntek este 18 órára tervezett kapuavató rendezvényre.
Gondosan becsomagolva érkeztek az egyes kapuelemek

A polgármester kiemelte, a városnak ezzel egy újabb emblematikus építménye épül vissza, egy olyan hely, ami ezután a képeslapoktól kezdve, a közösségi médiafelületeken át a családi fotóalbumokig mindenütt vissza fog majd köszönni.
-Nagyon gazdagok vagyunk ilyen újraértelmezett, újraalkotott szimbólumokban, ilyen a korsós lány, a kastélykapu és ilyen a MiG 21-es emlékmű is - tette hozzá.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-31 21:45:30

Változik a gyermekétkeztetés ügyintézési módja


ajánlott cikk főképe

2020-08-20 11:30:41

A Kíváncsiság és a Szentivánéji Álom Magyarország tortái 2020-ban


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 22:50:30

Harsonakvartett a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-09-07 19:31:23

Stabilizálódni látszik a pápai járványhelyzet