Ruha-és bútoradományt hozott a Teuton Lovagrend


2019-09-23 17:12:51  | cikk: Babos Petra  | 


Ruha-és bútoradományt hozott a Teuton Lovagrend főképe
Két kamionnal érkezett a németországi Teuton Lovagrend nagymestere, Klaus Blos Pápára. Ezúttal nem bébiételt hozott, hanem ruha-és bútoradományt.
Klaus Blos elmondta, nagy öröm számára, hogy ismét Pápára jöhetett.
-Két kamionnal érkeztünk. Miután közeledik a tél, így az egyik kamionba csak ruhaneműket raktunk, a másik pedig szekrényekkel, székekkel és egyéb berendezési tárggyal volt tele - tudtuk meg Klaus Blostól, aki hozzátette, rendjük 1996 óta hoz szállítmányokat Pápára.
-Az akkori polgármesterrel, dr. Kovács Zoltánnal építettük fel azt a rendszert, amelynek segítségével rászorulókat és olyan családokat támogattunk, akik nem tudnak mindent megvásárolni saját maguknak. Sok közös projektet kezdünk meg, támogattuk hosszasan a Fenyveserdő Bölcsődét, a Szent Anna Óvodát, s kezdettől fogva az volt a célunk, hogy az egészen kisgyermekektől az idősekig nyújtsunk támogatást. Miután dr. Kovács Zoltán úgy döntött, máshol folytatja pályafutását, akkor Pápán időközi választásokat tartottak, s új polgármestert választottak, dr. Áldozó Tamás személyében, akivel azóta is töretlen az együttműködésünk. A váltás nekünk nem jelentett változást a munkánkban, mi polgármester úrral és a képviselőtestülettel folytatni akartuk a megkezdett munkát. Polgármester úr úgy folytatta ezt az együttműködést, hogy tökéletesen megvalósította a rend célkitűzéseit, átvette azt a módszert, s továbbfejlesztette, amivel mi dolgozunk. Vonatkozik ez a beérkezett áruk elraktározására, a szétosztására, az eljuttatására azokhoz, akiknek ez szól. Polgármester úr munkatársai olyan rendszert alakítottak ki, amely maximálisan megfelelt a mi elvárásainknak, hiszen megfelelő raktárhelyiségeket találtak, s egy olyan elosztási rendszert dolgoztak ki, ami számunkra biztosíték arra, hogy valóban eljut az emberekhez az, amit mi hozunk. Szeretném megköszönni az ESZI Gyermekjóléti Központ munkatársainak azt a munkát, amit itt végeznek az adományok elosztásában. Ők azok, akik felismerték, hogy ez egy keresztény és jó cselekedet, és az ide érkezett adományt eljuttatják a rászoruló családok részére - hangsúlyozta a nagymester, majd hozzátette, szeretne köszönetet mondani azon családoknak is, akikhez ez az adomány eljut, hiszen nekik ők adják a visszajelzést, hogy jó helyre kerül a támogatás, s érdemes ilyen szállítmányokat eljuttatni ide.
-Szeretném kérni, hogy a jövőben is folytassuk ezt a megkezdett együttműködést, fűzzük szorosabbá egymással a kapcsolatot, ismerjük fel azt, hogy a rászorulóknak nyújtott segítséget meg kell adni minden körülmények között, s köszönöm, hogy ebben partner Pápa városa, az önkormányzat és az ESZI munkatársai is - emelte ki Klaus Blos.
Klaus Blos és dr. Áldozó Tamás

Végül elmondta, nem politikai szervezet az övüké, s nem is politizálnak, persze nem tagadják, hogy a politikusok támogatásra szükségük van.
-Úgy gondolom, akik nekünk segíteni tudnak, azok a jómódú emberek, s a kevésbé jómódú emberek, de sokszor éppen azok, akiknek kevés van. Ha velük együtt működünk, akkor tudni fogjuk, kik azok, akik rászorulnak a segítségre, s kik azok, akikre a jövőben számíthatunk - fűzte hozzá, majd köszönetet mondott a sajtó munkájáért, akik mindig részletesen és pozitívan beszámoltak a tevékenységükről, mert így még több emberhez jut el az információ a lovagrend tevékenységéről. Klaus Blos köszönetet mondott dr. Áldozó Tamásnak is az együttműködésért, s reményét fejezte ki, hogy az jövőben is folytatódni fog.
Dr. Áldozó Tamás polgármester, a Teuton Lovagrend magyarországi vezetője az adomány kapcsán elmondta, a jövőben is folytatni fogják ezt a munkát, annál is inkább, mert nagyon sok eredménye van, és ezek nemcsak a pápai családoknál jelentkeznek, hanem Magyarország több településén is.
-A magyarországi rendtartomány tevékenysége kiterjed a határon túli magyarok támogatására is. Úgy látom, a mostani szállítmánnyal egy szintet lépett a németországi rendtartomány, hiszen két kamion támogatást is eljuttattak Pápára, részben bútorokat, amelyet saját intézményeink és pápai civil szervezetek számára adjuk majd át. A ruhaadományt a jól ismert csatornákon keresztül juttatnak majd el az ESZI munkatársai, azokhoz a pápai családokhoz, akik erre igényt tartanak. Ebben az évben nagyon nagy támogatást kaptunk, azt gondolom, hogy a számos bébiétel adomány mellett ez a két kamion segítség összesen több 10 millió Ft értékű - tette hozzá dr. Áldozó Tamás.
A nagyértékű adományt az ESZI borsosgyőri raktárában helyezték el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-27 23:49:31

Elfogytak a szavak, a zene szólt hozzánk


ajánlott cikk főképe

2019-09-26 14:50:45

3 és fél milliárd a Türr-gimnázium felújítására


ajánlott cikk főképe

2019-10-19 20:39:35

Dr. Kapossy Luciánra emlékeztek a városbarátok


ajánlott cikk főképe

2019-12-03 22:51:10

Kegytárgy kiállítás a könyvtárban