Élni szép - Könyvet adott ki a Megújulás Klub


2019-09-25 07:58:53  | cikk: Babos Petra  | 


Élni szép - Könyvet adott ki a Megújulás Klub főképe
Élni szép - Súlyos betegség után megújult lélekkel címmel adott ki könyvet a Pápai Mellműtöttek Megújulás Klubja.
A pápai csoport tavaly ünnepelte 20 éves fennállását, s ez alkalomból újra kiírták az Élni szép- Súlyos betegség után megújult lélekkel című pályázatukat, melyre sokan neveztek. Ezen legszebb alkotásokat szerették volna egy csokorba foglalni. A könyvben az elmúlt 20 évről is írtak, valamint fotókkal színesítették a kiadványt, amelyek a tornán, az előadásokon, a kirándulásokon és egyéb programon készültek. A kötetben olvashatóak a betegséggel küzdők írásai, melyeket az Élet írt, valós történetek.
Hörömpöly Imréné kiemelte, nagy dicsőség számukra, hogy tavaly a pápai értéktárba bekerültek. 2018 májusában ünnepelték a klub fennállásának a 20 éves évfordulóját, melyről méltó módon megemlékeztek. A csoport 1998-ban alakult azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak emlőműtött sorstársaikon a betegség legyőzősében. Azóta is rendszeresen figyelemmel kísérik egymás egészségállapotát, bajba került társaikat nem hagyják magukra, amiben tudják, segítik egymást. A csoport rendszeresen szervez klubfoglalkozásokat, előadásokat, gyógytornát, s kirándulni is elmennek. Egészségvédelmi napot is tartanak, ahol nagy figyelmet kap a prevenció. Programjaik megvalósításában sokat segíti őket patronáló orvosuk, dr. Bagoly Katalin onkológus, a gyógytornászok, a Várkertfürdő és a JMSZK is.
A megjelenteket dr. Kovács Zoltán is köszöntötte

A könyvben az ajánlást dr. Bagoly Katalin onkológus főorvos írta, az előhangot pedig dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő.
Dr. Kovács Zoltán köszöntőjében elmondta, mindig szívesen és örömmel jön a pápai Megújulás Klub tagjai közé.
-A könyv nemcsak egy visszatekintés az elmúlt 20 év eseményeire, hanem egy olyan lelki segédlet, amit ha olyan valaki olvas, aki nehéz helyzetbe került, neki biztatás a sok pozitív történet. A betegség nemcsak egy egyéni küzdelem, a Megújulás Klub célja, hogy együtt segítsék át egymást a bajon, amelyből természetesen a család kihagyhatatlan. Fontos, hogy a klubok nem elszigetelten működnek, nyitottak bárki számára, s az ország különböző pontjairól is segítik egymást. Értékteremtő tevékenységükhöz kívánok önöknek minden jót, sok erőt és egészséget - mondta dr. Kovács Zoltán.
A Rákbetegek Országos Szervezetétől Apró Zoltánné elnökhelyettes vett részt a bemutatón, aki elismeréssel szólt a klubról, tevékenységéről. A rendezvényre Tihanyból, Székesfehérvárról, Veszprémből, Zamárdiból és Sopronból is ellátogattak társklubok valamint a városból meghívott két klub tagjai. A tihanyi Levendula Dalkör énekcsokorral köszöntötte a jelenlévőket.
A könyvbemutató jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-03 15:01:07

A kicsik fele már jár óvodába - dr. Áldozó Tamás a járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-04-29 17:54:02

Ünnepeljük együtt a ballagó diákokat!


ajánlott cikk főképe

2020-06-01 14:35:36

Új mezőgazdasági gépkereskedés nyílt Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-02-20 22:07:00

Taggyűlés és előadás a Honvéd Bajtársi Klubban