„Házhoz mentünk” Csóton


2019-09-26 10:00:32  | cikk:  | 


„Házhoz mentünk” Csóton  főképe
Folytatódott az országos rendőrségi bűnmegelőzési program Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai iskolai előadásokkal, kerékpár regisztrációval és lakossági fórummal várták Csót lakosságát 2019. szeptember 24-én a Házhoz megyünk rendőrségi bűnmegelőzési program keretében.

A helyi Csóthi Géza Általános Iskola diákjai az egyedül otthon tartózkodás veszélyeiről, az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről, az internet veszélyeiről valamint a drogok használatának büntetőjogi következményeiről kaptak tájékoztatást. A rendőrök az iskolába érkező tanulók és pedagógusok kerékpárjait is regisztrálták a BikeSafe országos kerékpár regisztrációs rendszerben, amely egy esetleges kerékpár lopás esetén segítheti a nyomozást.

A rendezvény 16 órakor lakossági fórummal zárult. A helyi körzeti megbízott és a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója a betörések, besurranások, alkalmi lopások és az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások megelőzési lehetőségeiről beszélgetett a megjelentekkel, valamint prevenciós kiadványokat adtak át számukra.  A programra kerékpárral érkező érdeklődők is regisztráltathatták kétkerekű járműveiket a BikeSafe országos adatbázisba.

A rendőrök a személyes beszélgetés során felhívták az állampolgárok figyelmét arra, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még otthon tartózkodás alatt is tartsák zárva, illetve a lakást elhagyva valamennyi ablakot csukják be. Hangsúlyozták továbbá, hogy a zárt udvaron, kertben és a garázsban tárolt autójukat is mindig zárják be, abban ne tartsanak értékeket.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

A járőrök Pápán igazoltattak egy 38 éves férfit, aki ellen elfogatóparancs volt érvényben.  

A Pápai Rendőrkapitányság járőrei 2019. augusztus 28-án délelőtt Pápa belterületén intézkedés alá vontak egy dombóvári férfit. Az igazoltatáskor a rendőrök megállapították, hogy  K....

2019-08-29 17:11:47

Lopás miatt körözték a férfit, a rendőrök elfogták


ajánlott cikk főképe

2019-08-21 15:04:24

Rongálás elkövetőjét keressük


A pápai rendőrök bűnmegelőzési céllal keresték fel a helyi fürdőhelyet és az egyik bevásárló központot.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2019 augusztusának második hetében a helyi Várkertfürdőbe és az egyik bevásárló központba látogattak el prevenciós céllal. A rendőrök...

2019-08-12 22:29:45

A nyaralók és vásárlók biztonságáért


Rendezvény miatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani a belvárosban péntek délután.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket, hogy városi rendezvény miatt teljes útlezárás lesz érvényben 2019. szeptember 27-én 16 óra 30 perctől 19 óra 30 percig Pápán,...

2019-09-27 11:04:52

Ideiglenes forgalmirend változás Pápán


PÁPA időjárás