3 és fél milliárd a Türr-gimnázium felújítására


2019-09-26 14:50:45  | cikk: HuHa  | 


3 és fél milliárd a Türr-gimnázium felújítására főképe
A mai Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a kormány döntött a Türr István Gimnázium és Kollégium felújításáról, az épületrekonstrukcióra 3,5 milliárd forintot kap az intézmény - jelentette be nem sokkal ezelőtt dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a Városházán. A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Áldozó Tamás polgármester, Egyházi Andrea, az intézmény fenntartójának, a Pápai Tankerületi Központnak az igazgatója és Németh Zsolt gimnáziumigazgató.
Dr. Kovács Zoltán hangsúlyozta, évek óta dolgoztak azon, hogy forrást nyerjenek a nagymúltú iskola rekonstrukciójára, sokan sokat tettek azért, hogy ez a döntés megszülethessen.
Megújulhat a nagymúltú gimnázium

Dr. Áldozó Tamás polgármester arról szólt, az általa meghirdetett Esterházy2035 program részeként tervezték a felújítás megvalósítását, a teljes programot 60-80 milliárd forint értékűre számolták, ebből az első 4 milliárd forint már megvan. A polgármester kiemelte, az Esterhzázy2035-ben meghatározott fejlesztési terveiket - melynek része a Türr megújítása is - saját erőből, európai uniós forrásból és a kormánytámogatásokból kívánják megvalósítani, a magyar kormánnyal való együttműködés egyik jó példája ennek a beruházásnak a finanszírozása.
Németh Zsolt, a gimnázium igazgatója a sajtótájékoztatón arról szólt, nagyon örülnek a lehetőségnek, és bár nagy kihívás a több tanéven keresztül tartó épületfelújítás, örömmel állnak elébe.
(Részletek később)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-11 21:24:37

Újabb megszépülő közterület


ajánlott cikk főképe

2020-07-09 19:18:13

Nyárvarázs gyermekszemmel


ajánlott cikk főképe

2020-04-14 17:20:57

Nyugodt hétvége áll mögöttünk


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 10:59:22

Az ünnepség elmarad, a tiszteletadást megtartják