Költségvetési beszámoló, új helyi építési szabályzat és munkaerőpiaci tájékoztató a képviselőtestület utolsó ülésének napirendjén


2019-09-27 17:12:56  | cikk: HuHa  | 


Költségvetési beszámoló, új helyi építési szabályzat és munkaerőpiaci tájékoztató a képviselőtestület utolsó ülésének napirendjén főképe
Rendhagyó módon dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő felszólalásával kezdődött meg a képviselőtestület szeptember 26-i munkaülése. Az országgyűlési képviselő arról tájékoztatta a képviselőket, hogy megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, ami a Türr István Gimnázium rekonstrukciójának a megkezdéséről és a szükséges források biztosításáról szól. Dr. Kovács Zoltán megköszönte azoknak a munkáját (külön kiemelte Horváth Ildikó államtitkárt és Kövér László házelnököt), akik a döntés előkészítésében részt vettek.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő tájékoztatta a képviselőket a Türr István Gimnázium rekonstrukciójának a megkezdéséről és a szükséges források biztosításáról

Még szintén a napirendek megtárgyalása előtt dr. Áldozó Tamás az ülés nyilvánossága előtt Pro Publico-díjat adott át Lőrincz Dániel nyugalomba vonuló háziorvosnak.
Pro Publico-díjat adott át dr. Áldozó Tamás Lőrincz Dániel nyugalomba vonuló háziorvosnak

A képviselőtestület munkája Süle Zsolt napirend előtti hozzászólásával kezdődött. A jobbikos képviselő kézivezéreltnek minősítette a helyi televíziót és a Pápa és Vidéke című lapot, mivel azok nem jelentek meg azon a sajtótájékoztatón, amit korábban összehívott; a képviselő egyúttal a közéletből való távozásra szólította fel azokat, akik ily módon is megidézik a negyvenes-ötvenes évek szellemét. A napirend előtti hozzászólásra adott válaszában dr. Áldozó Tamás egyetértett azzal, hogy aki a negyvenes évek szellemét idézi, annak nincs helye a közéletben, egyúttal javasolta azt, hogy akkor Süle Zsolt, aki a holokauszttagadást mentegeti, tegye is ezt meg. Emlékeztetett a polgármester arra is, hogy a helyi sajtó eddig 14 ellenzéki és mindössze 2 fideszes sajtótájékoztatóról számolt be.

A napirendek tárgyalása során a képviselők megszavazták az új településszerkezeti tervet, a helyi építési szabályzatot, módosították a költségvetést és elfogadták az első félévi költségvetési beszámolót.

Süle Zsolt önálló képviselői indítványban kezdeményezte, hogy a 2020. esztendőt a képviselőtestület Pápán nyilvánítsa Trianon-emlékévnek. Dr. Áldozó Tamás képmutatónak minősítette Süle Zsolt kezdeményezését különös tekintettel arra, hogy a jobbikos képviselő eddig egy alkalommal sem vállalt részvételt a város testvértelepülésein élő magyar közösségek támogatásában, azok pápai fogadásában, pápai rendezvényeiktől is következetesen távol tartotta magát. a képviselőtestület Kerecsényi Zoltán javaslatára az október 13-án megválasztandó új képviselőtestületre bízta az emlékévről szóló döntést.
A jobbikos képviselő kézivezéreltnek minősítette a helyi televíziót és a Pápa és Vidéke című lapot

A járási kormányhivatal foglalkoztatási osztálya szokásos éves beszámolójából kiderült, hogy jelentősen csökkent a közfoglalkoztatásban állók száma a városban (az átlagos létszámuk az év első hét hónapjában  85 fő volt), a megyében bejelentett üres álláshelyek 23 százaléka pápai, az álláskeresők aránya júliusig 2,5 százalék és jelenleg 220 fő EU-n kívüli vendégmunkás dolgozik Pápán.

Az ülés végén dr. Áldozó Tamás polgármester jelezte, hogy az önkormányzati választásokig újabb tervezett ülése már nincs a testületnek, így az az idei 123. sorszámú előterjesztés megtárgyalásával és elfogadásával befejezte ötéves munkáját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-29 21:39:31

Szívemhez szorítom


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 12:30:58

Aki teheti ne vigye óvodába, bölcsődébe gyermekét - Unger Tamás alpolgármester sajtótájékoztatója


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 08:21:45

A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak


ajánlott cikk főképe

2020-02-13 11:54:04

A Fenyvesben is dőltek ki fák - folytatni kell a megkezdett munkát