Biztonság hete Pápán


2019-09-30 09:03:57  | cikk:  | 


Biztonság hete Pápán főképe
A pápai rendőrök egy színházi előadás segítségével hívták fel az első osztályos diákok figyelmét az alapvető közlekedési szabályok betartására.

Az ORFK-OBB (Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság) idén 2019. szeptember 23-29. között hirdette meg a Biztonság Hete elnevezésű programsorozatát a balesetmegelőzés jegyében.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. szeptember 26-án egy baleset-megelőzési témájú mese előadással várták a pápai általános iskolák első osztályosait a helyi Jókai Mór Szabadidő és Művelődési Központ színháztermében.

A Dé-Mol együttes előadásában a Megbűvölt patak című mesejátékot több mint 350 gyermek tekinthette meg, amely számos olyan közlekedési szabályt is érintett, amelyet már egy első osztályos kisdiáknak is ismerni kell a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés érdekében. Az előadás alatt a gyermekek átismételhették az úttesten történő biztonságos átkelés szabályait, megismerkedhettek a kerékpár kötelező tartozékaival, a láthatósági mellény szerepével is. Az előadók elmondták a gyerekeknek többek között azt, hogy a bukósisak használata kerékpározásnál nem kötelező, de védi viselője fejét, egy esetleges baleset során elnyeli a keletkező energia jelentős részét.

A zebránál történő átkelés során kellő körültekintéssel lépjenek le az úttestre, és csak akkor kezdjék meg az átkelést, ha meggyőződtek annak veszélytelenségéről!

Az EDWARD naphoz kötődően a Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya fokozott ellenőrzést tartott a város területén, amelynek során kiemelt figyelmet fordítottak a gyalogosok védelmére és szabálykövető magatartásukra. A balesetek megelőzése érdekében a frekventált gyalogos-átkelőhelyeknél segítették a gyalogosok úttesten történő átkelését, valamint sebességet is ellenőriztek előre meghatározott helyszíneken.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-12 16:21:01

Telefonos csalók a WHO nevében


ajánlott cikk főképe

2020-05-12 14:17:37

Köszönet a közlekedési rendszert működtetőknek


A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 44 éves helyi lakos ellen folytatott.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, állampolgári...

2020-02-28 16:35:23

Lezárt akta: Szamurájkarddal támadt, a rendőrök elfogták


A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 64 éves takácsi lakossal szemben folytatott.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a pápai rendőrök lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett, valamint állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott...

2020-05-02 17:17:03

Lezárt akta: Engedély nélkül tartott fegyverével lőtt le a kutyáját a férfi