Történelmi sikert értek el a kalapácsvetők


2019-09-30 10:15:50  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Történelmi sikert értek el a kalapácsvetők főképe
Pápai szempontból fantasztikus eredménnyel zárult egy Szlovéniában megrendezett nemzetközi atlétika verseny, ahol mindkét pápai induló dobogóra állhatott.

Szlovéniában, Ptuj városában rendezték az U16-osok számára az Öt nemzet viadalát, melyen Magyarország mellett Szlovákia, Szlovénia, Horvátország és Csehország legjobbjai mérették meg magukat. Magyarországot fiú kalapácsvetésben a Pápai Atlétikai Club (PAC) két versenyzője, Füredi Dániel és Tóth Richárd Soma képviselte. Az atléták szereplése kiválóan sikerült, a sportolók egy arany-, és egy bronzérmet szereztek.

- A verseny helyszínére már pénteken elutazott a válogatott, ahol az első napon egyórás átmozgatással hangolódtak a versenyzők a szombati versenyre - mesélte Varga Patrik, a PAC edzője. - Másnap egy közös reggeli után csapatbusszal utaztunk a stadionba, ahol az időjárás és a hangulat is remek volt. A megmérettetésen igazából papírforma eredmények születettek, Füredi Dániel egyéni csúccsal 78.17 méterrel nyerte a viadalt, hét méterrel megelőzve a második szlovén versenyzőt, harmadik helyen pedig Tóth Richárd Soma végzett 66.28 méteres eredményével. Nagyon büszke vagyok mindkét versenyzőmre, ez egy történelmi nap volt a klub életében. Biztos vagyok benne, hogy Karcsi bácsi is büszke lenne a versenyzőkre, reméljük, hogy odafentről bólintott egyet, hogy jó munkát végeztünk.

Ebben az évben még egy székesfehérvári és egy veszprémi verseny vár a klub kalapácsvetőire, ősszel egy rövid pihenő után pedig megkezdik a felkészülést a 2020-as szezonra - tájékoztatott Varga Patrik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-15 11:21:08

Strandkézilabda csapatot építenek


ajánlott cikk főképe

2020-03-13 11:13:27

Három alapembere nélkül utazik Sárvárra a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 17:23:17

Hófutásban érmet szerzett Gelencsér Róbert


ajánlott cikk főképe

2020-07-15 10:23:01

Győrben folytatja a PELC nevelés