Szombaton múzeumi fesztivál


2019-09-30 22:27:55  | cikk: ha  | 


Szombaton múzeumi fesztivál főképe

A Grf Esterházy Múzeum immár hatodik alkalommal csatlakozik a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű országos rendezvénysorozathoz, október 5-én szombaton ismét megelevendik a városközpont. Nagy siker minden esztendőben a Fő téri múzeumi játszótér, így ez idén is szerepel a kínálatban, de ezúttal Pápa barokk tere mellett a Kékfestő Múzeumban is várják az érdekldődőket, természetesen más-más programokkal, mondta dr. Nagy-L. István múzeumigazgató a mai sajtótájékoztatón.

- A program vezérfonala idén a kékfestés, ehhez kapcsolódik a játszóház a Fő téren, népi fajátékokkal várjuk a családokat, de összeállítunk egy kamarakiállítást is, hisz múzeumunk fontos tudományága a régészet. Idén egy érdekes leletegyüttes került elő Pápateszéren, többek közt egy római kori bronzüst, melyet sikerült restaurálni, s ezt szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek - mondta az igazgató. A nyomozós játékban idén egy eltűnt mintafa után eredhetnek a családok. A Fő téren vásári komédia is lesz, a Paramisi Társulat most először mutatkozik be városunkban. A Kékfestő Múzeumban a rendezvény ideje alatt, 14-18 óráig ingyenesen látogatható a szabadulószoba, azonban erre előzetes regisztráció szükséges. A múzeumban emellett látványfestés is szerepel a programban. Dr. Nagy-L. István hozzátette, hogy a rendezvényt a Pápa Város Kulturális Fejlesztéséért Helyi Közösség pályázatának segítségével tudják megrendezni.

Unger Tamás alpolgármester is jó szívvel ajánlja a rendezvényt a pápaiak figyelmébe, hisz a múzeumi programok mindig komplex kikapcsolódási, művelődés és szórakozási lehetőséget kínálnak. - Emellett ez a fesztivál is kapcsolódik azon törekvésünkhöz, hogy a város Fő terén rendezvények legyenek. Olyan rendezvények, melyek sokakat megszólítanak, tartalmas időtöltést kínálva - tette hozzá az alpolgármester, aki emlékeztetett arra, hogy a városban a helyi bevételek minden ötödik adóforintját a kultúrára fordítják, ezzel is bizonyítva, hogy valóban fontos terület ez.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-16 10:45:55

A koronavírus személyes történeteit gyűjti össze a Gróf Esterházy Károly Múzeum


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 21:02:47

Pápán nem lesznek szigorító intézkedések húsvétkor


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 10:36:30

Az Alapellátási Intézet is részesült a Kínából érkezett maszkokból


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 15:35:49

Csak sürgős műtéteket, beavatkozásokat végezhet a kórház